DOCUMENT: Descarca declaratia pe propria raspundere pentru starea de urgenta, noua versiune

,
Descarca declaratia pe propria raspundere pentru starea de urgenta
Descarca declaratia pe propria raspundere pentru starea de urgenta

Noua versiune: descarca aici declaratia pe propria raspundere pentru starea de urgenta, versiunea simplificata.


In articol:

Pe fondul pandemiei de coronavirus, Romania a intrat in stare de urgenta in data de 16 martie timp de 30 de zile. Dupa intrarea in vigoare a Ordonantei Militare nr. 3, libertatea de miscare a fost limitata.

Astfel, se interzice circulatia tuturor persoanelor in afara locuintelor cu exceptii: interes profesional, de la locuinta la locurile de desfasurare a activitatii (institutii media, santiere, unitati de productie etc.), deplasarea pentru achizitionarea de bunuri, deplasarile pentru asistenta medicala, pentru donarea de sange, realizarea de activitati agricole.

Pentru verificarea motivului deplasarii, cetatenii sunt obligati sa aiba asupra lor o declaratie pe proprie raspundere. Ministerul de Interne a actualizat modelul recent, oferind o varianta simplificata.

Citeste si: Coronavirus: ce schimbari produce coronavirus in corpul uman. Ce au descoperit legistii la autopsii

Citeste si: Dezinfectant: cum sa faci dezinfectant acasa

Citeste si: Locuri de munca disponibile in timpul crizei de coronavirus: unde se fac angajari

Noua versiune: descarca declaratia pe propria raspundere pentru starea de urgenta

Descarca declaratia pe propria raspundere pentru starea de urgenta
Descarca declaratia pe propria raspundere pentru starea de urgenta

Noua versiune a declaratiei pe propria raspundere pentru starea de urgenta a fost simplificata in privinta datelor care necesita a fi completate.

Descarca declaratia pe propria raspundere pentru starea de urgenta AICI.

Declaratia pe propria raspundere pentru starea de urgenta: ce contine noua versiune

Noua versiune a declaratiei pe proprie raspundere elimina multe dintre campurile care trebuiau completate initial. Trebuiesc specificate numele si prenumele, data nasterii si adresa locuintei, dupa care trebuie ales motivul deplasarii.

S-au eliminat astfel campuri precum CNP, seria si numarul cartii de identitate, mentionarea adresei din buletin sau a numelui mamei sau al tatalui.

Citeste si: Coronavirusul devastează SUA. Au depășit China la numărul de infectări cu COVID-19. Situația e mai gravă decât se credea

Declaratia pe propria raspundere pentru starea de urgenta: cum se completeaza

Descarca declaratia pe propria raspundere pentru starea de urgenta
Descarca declaratia pe propria raspundere pentru starea de urgenta

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop in campurile predefinite, in formatul PDF, necesitand ulterior tiparirea si semnatura olografa a titularului.

De asemenea, documentul poate fi tiparit si completat olograf („de mana”) in campurile predefinite, necesitand totodata semnatura olografa a titularului.

Totodata, declaratia pe proprie raspundere poate fi redactata integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaratiei pe proprie raspundere pus la dispozitie.

În privinta prezentarii declaratiei pe proprie raspundere/adeverintei eliberata de angajator personalului abilitat sa verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanta Militara 3/2020), aceasta se va realiza in sensul prezentarii fotografiei documentului mentionat, pe care trebuie sa figureze semnatura olografa a titularului (declaratia pe proprie raspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverinta angajator).

Persoana va prezenta declaratia pe proprie raspundere/adeverinta de la angajator impreuna cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Mesaje de dragoste pentru EL, de Valentine's Day 2021. Cum să-l impresionezi de Ziua Îndrăgostiților

Descoperire REVOLUȚIONARĂ - Oamenii de știință au făcut să meargă din nou șoareci paralizați

Dezvăluiri incendiare! O fostă elevă a lui Klaus Iohannis rupe tăcerea. Mărturisiri neașteptate despre președinte

Când au loc Rusaliile în 2021? Ce semnificaţie au şi ce tradiţii respectă românii în aceste zile

Rezultate Loto 6 din 49 joi, 21 ianuarie 2021. Numerele extrase astazi - Joker, Noroc LIVE. Premii de milioane de euro puse in joc!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies