DOCUMENT: Declarația Unică 2022. Cum se completează documentul și cine sunt persoanele vizate

,
Declarația Unică 2022. Cum se completează documentul și cine sunt persoanele vizate

Declarația Unică 2022. Cum se completează documentul și cine sunt persoanele vizate

[Sursa foto: Facebook ANAF]

Agenția Națională de Administrare Fiscală a făcut publică o broșură pentru anul 2022 cu privire la depunerea declarației unice de către persoanele fizice autorizate și persoanele fizice care obțin venituri pe cont propriu.


In articol:

Sunt multe cazuri în care persoanele fizice care obțin venituri din activități independente trebuie să depună declarația unică: profesii libere, chirii, dividente, tranzacții cu criptomonede, NFT-uri, drepturi de autor, venituri obținute independent din activități de promovare pe rețelele sociale etc., potrivit româniatv.net.

Declarația Unică 2022: Cum se completează documentul și cine sunt persoanele vizate

Broșura lansată de ANAF în 2022 prevede, în principiu, următoarele:

- Categoriile de contribuabili care trebuie să depună Declarațăia Unică 2022 (Formularul 212);

- Termenele de depunere a Declarației Unice în 2022;

-Modalitatea de depunere a Declarației Unice online și pe hârtie.

Declarația Unică se completează și se depune de către persoanele fizice care au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierdei și care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului Fiscal.

Declarația Unică 2022. Cum se completează documentul și cine sunt persoanele vizate

Declarația Unică 2022. Cum se completează documentul și cine sunt persoanele vizate

[Sursa foto: Facebook ANAF]

Citeste si: Model nou Declarație Unică 2022. Ce modificări au apărut pentru anul acesta și când se depune

Declarația trebuie depusă de către următoarele categorii de contribuabili:

- profesioniști, astfel cum sunt reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privindCodul civil, republicată, cu modificările ulterioare, și persoanele fizice care obținvenituri exclusiv din drepturile de autor și drepturile conexe care au beneficiat de:

-indemnizația prevăzută la art.XV

din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.30/2020 pentrumodificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri îndomeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândireacoronavirusului SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare;

-indemnizația prevăzută la art.3 din Ordonanța de urgență a Guvernuluinr.132/2020 privindmăsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologicedeterminate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșteriiocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare;-indemnizația prevăzută la art.6

alin.(1) lit.a) și/sau lit.b) din Ordonanța deurgență aGuvernului nr.111/2021 pentru stabilirea unor măsuri de protecție socială a angajaților și a altorcategorii profesionale în contextul interzicerii, suspendării ori limitării activităților economice,determinate de situația epidemiologică generată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

– avocați care au beneficiat de indemnizația prevăzută la art.XV din Ordonanța de urgență aGuvernului nr.30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentrustabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologicedeterminate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare.

Citește și


Puteți consulta broșura mai jos:

 

Citeste si: Declarație Unică 2022. Cine trebuie să depună formularul 212 și care sunt penalizările

 

Citește-ne pe

Citește și:

Declarație Unică 2022. Cine trebuie să depună formularul 212 și care sunt penalizările

Iarna și-a intrat în drepturi: numeroase șosele sunt acoperite cu zăpadă; porturile de la Constanța sunt închise

ŞOC! Iată planul ascuns al lui Vladimir Putin cu Ucraina! Motivul real pentru care Armata rusă va intra în forţă în ţara vecină cu noi

Noi restricții într-un oraș din România! Se impune și carantină totală pe timp de noapte

DOCUMENTE: Adeverința de la angajator și declarația pe propria răspundere pentru deplasarea în intervalul 20:00-05:00. Toți nevaccinații trebuie să le aibă!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies