Din ce tari provin principalii investitori straini in Romania

Romania reuseste sa ramana o tara de interes pentru o multime de investitori straini, iar dovada este reprezentata de miile de firme deschise pe teritoriul tarii noastre.

In ciuda zvonurilor legate de mediul de business local, precum si de incertitudinile ultimilor ani, vizavi de numeroasele turbulente politice sau sociale, investitiile straine in Romania continua sa fie un subiect de actualitate. Tarile de provenienta a celor care vin aici sa faca afaceri sunt de ordinul zecilor, insa despre primele 3 dintre acestea, precum si despre domeniile in care investitorii straini din acest top investesc, discutam chiar acum, in randurile de mai jos.

  1. Italia

Peste 30.000 de firme italiene sunt inregistrate astazi in Romania, iar motivele pentru care antreprenorii italieni aleg sa investeasca bani in tara noastra sunt multiple. De la forta de munca accesibila la oportunitatile ramase inca neexplorate, italienii sunt convinsi de faptul ca Romania este una dintre cele mai potrivite tari din UE in care poti incepe un business de succes. Domeniile in care cele mai multe firme italiene activeaza in Romania sunt sunt: agricultura, energia, infrastructura sau transporturile.

2. Germania

Germania ramane in continuare unul dintre principalii parteneri economici ai Romaniei, cu aproximativ 7500 de companii ce detin capital nemtesc, deschise pe teritoriul tarii noastre. Relatiile dintre cele 2 tari par a avea un viitor extrem de stralucit, pentru dezvoltarea unor noi afaceri de succes. Metale comune, componente si echipamente electrice, mijloace de transport - iata doar 3 dintre principalele domenii de interes pentru investitorii din Germania. Transilvania este regiunea din Romania preferata cel mai mult de nemti, datorita infrastructurii rutiere ce s-a dezvoltat extrem de bine in ultimii ani, facilitand astfel legaturi mult mai eficiente intre marile centre economice din aceasta parte a Europei cu Vestul.

3. Turcia

Turcii sunt alti investitori de top in Romania, preferand domenii precum mineritul, agricultura sau energia. De ce prefera acestia tara noastra, in detrimentul altor tari din UE? Datorita potentialului pe care Romania il poate avea in domeniile mai sus amintite, precum si datorita unei pozitii strategice excelente pentru dezvoltarea unui business sustenabil. Mai mult decat atat, comunitatea turca din Romania, extrem de numeroasa de altfel in zone precum Dobrogea sau Bucuresti, ofera un climat local mult mai prietenos pentru noi investitori turci. Astazi, Turcia este unul dintre principalii parteneri economici ai tarii noastre, din afara granitelor UE, relatiile bilaterale pe plan economic indreptandu-se catre un viitor extrem de stralucit, in noi domenii de activitate.

Oportunitati de business in Italia, Germania, Turcia

Datorita relatiilor economice bilaterale incheiate cu tarile mai sus amintite, investitorii romani se bucura la randul lor de un climat economic favorabil, prielnic pentru dezvoltarea unor afaceri sustenabile in Italia, Germania sau Turcia. Pentru ca un inceput cu dreptul a relatiilor cu mediul local de afaceri este extrem de important, totul trebuie luat in calcul, de la o documentatie tradusa si legalizata, conform legislatiei in vigoare, pana la intalniri cu reprezentati ai oamenilor de afaceri dintr-o anumita zona.

De aceea, orice investitor roman poate apela cu incredere la un un birou de traduceri legalizate, unde o echipa intreaga de profesionisti il asteapta cu traducerea oricarui document necesar inceperii noului business. Mai mult decat atat, pentru supralegalizarea sau apostilarea documentelor pe care legislatia straina le cere, odata cu infiintarea unei firme romanesti in tara respectiva, antreprenorii romani pot recurge la aceeasi varianta de colaborare cu un birou de traduceri legalizate, ce ofera si serviciile pe care le-am amintit mai sus. De aceea, conationalii nostri care au nevoie de un set de documente bine puse la punct, pot gasi rapid cele mai bune servicii de traduceri autorizate, supralegalizare si apostila la academiadetraduceri.ro

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies