Digitalizare în bursa de transport mărfuri - iată cum se schimbă lucrurile în acest domeniu

,

Digitalizarea este viitorul! Iar de acest aspect ne-am convins cu toții. Încet și sigur ne îndreptăm spre digitalizare la nivel extins și iată că implicit în ceea ce privește bursa de transport marfă remarcăm impactul online-ului.

Cei care au marfă de transportat, precum și cei care caută un transportator își pot găsi calea de mijloc prin intermediul unei platforme. Este liantul pentru cele două părți implicate. Tot ce va presupune acest proces, de a găsi pe cineva disponibil, a realiza un transport de marfă cu toată documentația specifică ar urma să aibă loc online. Bursa de transport marfuri este transformată astfel într-o versiune mai accesibilă și mai rapidă pentru ambele părți.

Cum funcționează digitalizarea în acest domeniu

Există implicit o aplicație dedicată celor din domeniu. Cei care au camioane disponibile le pot lista în platformă, iar cei care caută un transportator pot găsi în timp util pe cineva disponibil. Platforma de acest gen ar urma să avantajeze mai ales pe transportatorii mici și mijlocii.

Concret, transportatorul interesat ia contact cu un client. Cererea și oferta se discuta online și tot astfel ar urma să aibă loc și urmărirea traseului, plata și descărcarea documentelor aferente. Pentru că până nu demult în acest domeniu încă se practica clasică variantă, de a trimite acte prin fax, de a întârzia cu plata, de a plimba acte de colo colo, pierzând timp în fond.

Important de punctat este că transporturile de marfă sunt atât interne, cât și internaționale, iar platformele dedicate permit stabilirea termenilor și condițiilor de transport pe rute interne, dar și internaționale. Așadar eficiența cu care cele două părți vor colabora nu este una limitată. Pot apela la acest nou mod de a efectua transporturile, indiferent de ruta pe care o au în vedere.

Beneficii multiple

Bursa de transport, calea digitalizarii are un scop clar și acela este cel de facilitare a întâlnirii între cerere și ofertă. Pentru a avea acces la o astfel de platformă cei interesați ar urma să își aleagă un abonament în baza căruia ar avea numeroase beneficii.

Costul lunar plătit pentru un astfel de abonament este amortizant fără doar și poate. De altfel este o sumă modică pentru ce beneficii implică. Există transparență între transportator și client, toate informațiile de care ambele părți au nevoie sunt disponibile online, în platformă. Tot aici sunt și instrumentele și funcțiile facile ce permit că cei doi să comunice practic. Spre exemplu, clientul știe în timp real unde este marfa, când este încărcată/descărcată sau în aplicație pot fi setate și alerte de genul celor despre starea traficului în timp real.

Vremurile moderne cer schimbări

Negreșit în ultima vreme ne bazăm pe online pentru multe din task-urile pe care le avem de îndeplinit de zi cu zi. Iată că online-ul poate fi și calea mai eficientă privind logistica transporturilor.

Pentru cei care se adaptează la aceste vremuri noi, moderne și apelează la bursa transporturilor, avantajele nu întârzie să fie vizibile și se cuantifica prin eficiență și rapiditate.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar

Kanal D, lider de piață, în Prime Time, cu serialul “Mă numesc Zuleyha”. Stația a acumulat o cotă de piață de peste 20% la nivelul populației din întreaga țară

Video | Mișcare ciudată a lui Putin: De urgență la Kremlin la miezul nopții

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Sâmbătă, începând cu ora 15.00, echipa ROventura vă invită într-un periplu ce se întinde din Țara Zărandului până în dulcea Moldovă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies