Bogat în proteine, probiotice şi minerale esenţiale, lichidul ce se separă din lapte după coagulare poate fi folosit cu succes atât într-o cură de slăbire, cât şi în prevenirea şi atenuarea unor afecţiuni serioase, fiindcă are efect antioxidant, antimicrobian şi antiviral. Iată câteva motive să-l incluzi în alimentaţie.
Bogăţie de proteine
Zerul conţine în primul rând apă, dar şi lactoză (denumirea zahărului din lapte), minerale, vitamine, lactalbumină (un compus similar albuminei), urme de grăsimi şi o cantitate mare de proteine cu lanţuri bogate de aminoacizi. Circa 20% din proteinele din lapte sunt cele din zer. Proteinele din zer intensifică sinteza proteinelor în organism, arată studiile. Prin urmare, zerul este sursă de energie pentru cei care fac sport intensiv, dar şi pentru cei implicaţi în activitate intelectuală solicitantă ori care trec prin perioade îndelungate de stres.
Cititi continuarea pe kfetele.ro