Dieta cea mai simpla - slabesti in somn

Cand vine vorba de dieta, cel mai des intalnita combinatie este reducerea aportului de calorii zilnice si exercitiile fizice.

Studii recente realizate pe un grup important de persoane supra-ponderale a dovedit ca elementul esential si cea mai simpla metoda de a slabi este somnul bun in timpul noptii.

Este esential in cursul programelor de reducere a greutatii respectarea cu strictete a orelor de somn, cel putin opt ore in 24 de ore si respectarea orelor de culcare si trezire.

Persoanele care dorm mai putin de sase ore si care au ore de culcare dezordonate au tendinta sa se ingrase. Desi este vorba de o activitate mai degraba sedentara, somnul trebuie integrat ca element esential, in ansamblul de recomandari (adresate persoanelor obeze si supraponderale) care se concentreaza de obicei doar pe dieta alimentara si pe activitatile fizice.

Lipsa somnului, o trasatura a societatii moderne, accentueaza tendinta de obezitate, in virtutea a doua mecanisme distincte, precizeaza acest studiu, publicat in Canadian Medical Association Journal.
Cititi continuarea pe kfetele.ro
 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate