Dictionarul posesorului de bong: ce inseamna percolator, difuzor si kickhole?

Device-urile si accesoriile care imbogatesc experienta fumatului sunt folosite de sute de ani, insa acest lucru nu implica faptul ca orice fumator stie cum se utilizeaza un astfel de instrument.

Pe piata exista o varietate impresionanta de mijloace prin care sa explorezi valentele “fumului”, insa, daca este pentru prima oara cand doresti sa explorezi aceasta lume, poti sa te simti putin dezorientat. Stai linistit! In acest articol vei reusi sa iti dai seama care sunt diferentele intre un percolator, un difuzor, un kickhole si, mai ales, cum se foloseste un bong!

Ce sunt percolatoarele si difuzoarele?

Aceste parti ale unei pipe cu apa determina efectul de bule.

Cel mai simplu fel pentru a explica mecanismul in care functioneaza este printr-o comparatie cu o bautura aflata intr-un pahar cu un pai.

Iti amintesti cum in copilarie suflai aer printr-un pai pentru a face bule intr-un pahar? Exact acelasi lucru se intampla si atunci cand folosesti un bong, dar in sens opus. In loc sa sufli pentru a obtine bule de aer in apa, inspiri, iar forta de suctiune face apa sa “bolboroseasca”.

Ce rol indeplinesc acestea?

Pentru a produce vapori sau fum, tutunul trebuie incalzit. Prin urmare, vaporii sau fumul ar urma sa fie foarte fierbinti. Percolatoarele si difuzoarele forteaza fumul sau vaporii sa treaca prin apa rece. Acest lucru nu doar raceste fumul, ci si filtreaza calitatea vaporilor inhalati.

Percolatoarele si difuzoarele asigura o exprienta mai fina a fumatului. Exista un numar crescut de modele de percolatoare care determina un nivel diferit de difuzie a fumului.

In functie de senzatia pe care doresti sa o obtii fumand, poti alege cea mai buna varianta care sa iti satisfaca nevoile.

Avantajele folosirii unui kickhole

Prin utilizarea unui kickhole vei putea controla mult mai usor cantitatea de fum care intra in bong. In acelasi timp, exista kickholes care, prin forma in care sunt fabricate, pot accelera viteza de deplasare a fumului. Aceste accesorii nu sunt indispensabile, insa folosirea lor poate diminua pericolul de arsura si usureaza procesul de curatare a tuburilor si a incaperilor unei pipe cu apa.

La ce anume sa fii atent atunci cand cumperi un bong?

Exista anumite elemente carora ar trebui sa le acorzi atentie atunci cand alegi un dispozitiv pentru fumat. Unul dintre cele mai importante aspecte este materialul din care acesta este fabricat.

  • Cele din plastic sau acrilic sunt, adesea, cele mai ieftine de pe piata. Asigura-te ca materialul folosit este unul rezistent la temperaturi ridicate.
    In cazul in care nu cunosti acest aspect, intreaba un profesionist.
  • Lemnul este un material folosit destul de des in fabricarea device-urilor destinate fumatului. Aspectul este unul aparte, insa nu trebuie sa iti lasi atentia distrasa! Cumpara doar instrumente din lemn dur, deoarece lemnul moale se deterioreaza usor la contactul cu fumul fierbinte.
  • Sticla reprezinta cel mai comun material atunci cand vine vorba despre fabricarea unui bong.
    Si in acest caz, este indicat sa optezi doar pentru sticla de inalta calitate, cu o rezistenta crescuta la caldura.

Prin urmare, ce mai astepti? Intra pe www.legalizeit.ro, consulta oferta variata si bucura-te de avantajele folosirii celor mai bune accesorii care ridica experienta fumatului la rang de arta!

 

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies