Într-o lume în care visurile și oportunitățile par adesea să se ascundă sub cerul străin, Cătălina Munteanu și Adrian Șoșu aleg să își scrie povestea de succes acasă, în România. Cei doi, originari din Bacău, s-au întâlnit în Milano, un oraș vibrant care le-a oferit șansa de a visa și de a construi un viitor mai bun. După ani de muncă în străinătate, s-au decis să renunțe la confortul Toscanei și să își îmbrățișeze destinul agricol în țara natală.
Adrian și Cătălina s-au cunoscut în Italia, acolo unde au plecat în căutarea unui trai mai bun
Adrian, care a plecat din România în 2002 la îndemnul mamei sale, a petrecut ani în Italia, lucrând ca electrician și tehnician de networking.
Adrian Șoșu: Eu am plecat în Italia în 2002, aveam 32 împliniți. A fost mai mult la cererea mamei mele. În România nu prea aveam nici un rost, eram în voia sorții. În Italia am lucrat în diferite locuri, ba ca electrician, ba ca tehnician de networking. După care mi-am deschis firmă, în 2008, și am ținut-o deschisă până în 2018, atunci când am început să mă întorc în România.
Citește și: Kanal D, pe primul loc în audiențe, cu „Asta-i România!”, la nivel național
Cătălina, pe de altă parte, a ales Milano în 2009, plină de energie și spontaneitate. După ce a lucrat în industria cosmetică de lux și a călătorit mult, a simțit că este momentul să revină acasă.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Luna decembrie aduce vești neașteptat de bune pentru pensionari! Ce beneficii primesc aceștia la final de an
„Eu am lucrat în cosmetica de lux, în Italia. Am călătorit foarte mult datorită muncii pe care o aveam. Cred că de acolo mi-a venit și impulsul de a mă întoarce în România.”,
Cei doi și-au transformat visul în realitate
Împreună, Cătălina și Adrian au hotărât să își transforme visurile în realitate. Au cumpărat un teren de zece hectare și, în 2015, au înființat o livadă de nuci în apropiere de Bacău. Munca în agricultură s-a dovedit a fi o provocare, dar Cătălina mărturisește cu bucurie: „Cât e de grea munca asta, dar deodată ce îți bagi mâinile în pământ, parcă îți intră în sânge”.
Livada lor este nu doar o afacere, ci și un simbol al reîntoarcerii la rădăcini. Adrian și Cătălina sunt mândri că totul este certificat ecologic, și se bucură că produsele lor ajung la restaurante și prieteni din cercul lor de cunoștințe. „Noi ne bucurăm. Dacă noi mâncăm și mai mănâncă și alții pe lângă noi, pentru noi e perfect,” adaugă Adrian cu un zâmbet larg.
Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Speranțe pentru un trai mai bun
Povestea lor este una de curaj, de dorința de a construi un viitor mai bun în țara natală și de a îmbina tradiția cu inovația. Cătălina și Adrian ne arată că, uneori, fericirea nu se găsește în străinătate, ci înapoi, acasă, în mijlocul pământului pe care îl iubesc.
„Am început să pun ceva bani deoparte și am zis că e cazul să mă gândesc și la ceva pentru România. Am cumpărat acest teren, zece hectare, în 2014. Iar anul următor am înființat livada.”, a povestit Adrian.