La invitatia unui grup de alergare din Bucuresti, Mariana le-a vorbit membrilor despre cariera sa si despre cum s-a pregatit pentru cele mai importante curse.
"Noi am fost impresionaţi de faptul că a vorbit mult despre lectura în domeniul sportiv şi cred că ar merita ca ea să primească toate cărţile pe care le-a îndrăgit atât de mult- le-a putut citi doar pentru că i-au fost împrumutate...",
Intr-adevar, Mariana a demonstrat ca e o profesionista desavarsita povestind cum s-a pregatit pentru curse, de la studierea literaturii de specialitate la testele medicale efectuate si la tehnica pe care o foloseste.
Tot acest studiu i-a dat puterea si inteligenta de a-si doza fortele pe durata celor 33 de ore de alergare.
Mariana a povestit si un detaliu mai putin asteptat despre dieta ei din timpul cursei: "In timpul cursei eu am mancat coliva. Coliva e foarte buna. Arpacasul, cu esentele, cu coaja de lamaie, aia a fost mancarea de baza.
Mi-au facut-o verisoarele mele si mi-au pus la anumite puncte de hidratare in caserole de aluminiu. A fost o mancare speciala care chiar m-a dus."
Urmareste in materialul video de mai jos declaratiile Marianei Nenu despre cea mai grea cursa din cariera ei: