Descoperire uriașă. Ce au găsit cercetătorii în interiorul galaxiei noastre

,
O nouă descoperire în interiorul galaxiei
O nouă descoperire în interiorul galaxiei[Sursa foto: unsplash.com]

Astronomii au făcut o descoperire uriașă, în interiorul galaxiei noastre. Experții au primit mai multe semnale ciudate, care par a proveni de pe o altă galaxie, aflată la sute de milioane de ani lumină de Pământ.


In articol:

În ultimii ani, astronomii au fost preocupați din ce în ce mai mult de unele semnale radio, care vin din spațiu. Acestea durează câteva milisecunde și tocmai de aceea, specialiștii nu-și pot da seama exact de unde anume provin.

O nouă descoperire în interiorul galaxiei. Semnale radio de la extratereștri?

Existența extratereștrilor a fost și este în continuare un subiect extrem de controversat. Pentru cei care cred în această teorie, dar nu numai, cercetătorii vin cu o veste cel puțin ciudată.

În ultimii ani, mai exact începând din 2012, astronomii au descoperit prezența unor semnale radio, ce nu pot fi depistate cu exactitate. Nimeni nu știe dinainte când o să apară și din cauza faptului că sunt foarte scurte ca durată, sursa lor este aproape imposibil de depistat.

Am zis bine aproape imposibil, pentru că munca experților a dat rezultate, într-un final. Anul trecut, aceștia și-au dat seama că sursa este reprezentată, de fapt, de mai multe galaxii îndepărtate. Acum rămâne de stabilit ce sunt aceste semnale.

“Așa cum în timpul conferințelor video cu colegii vezi interiorul caselor lor și afli informații despre viața lor, să ne uităm la galaxiile ce găzduiesc aceste emisii radio rapide ne ajută să descoperim originea lor”,

a declarat astrofizicianul Shivani Bhandari.

FRB-urile, ce sunt și din ce cauză apar

Astronomii au denumit aceste semnale radio primite de pe alte galaxii FRB-uri, adică Fast Radio Burst. Din calculele specialiștilor, o dată la fiecare 157 de zile apare un nou astfel de semnal.

Semnalele radio rapide se aud o singură dată și provin din galaxii aflate la sute de milioane de ani lumină distanță față de Pământ.

Primul semnal radio care a fost recepționat, cel din 2012, a primit numele de FRB 121102 și părerea experților este că a fost transmis de pe o galaxie de la 3 miliarde de ani lumină depărtare.

Ultima dată când a apărut un semnal radio a fost în luna iulie a acestui an. Spre dezamăgirea celor care susțin teoria conform căreia extratereștrii ar exista, astronomii au o altă părere.

Aceștia sunt convinși că semnalele sunt cauzate de o stea neutronică, ce provine dintr-un astru mai mare.

”Ceea ce este foarte interesant în ceea ce priveşte acest FRB care se repetă este că se află în braţul unei galaxii spirală asemănătoare cu Calea Lactee. Proximitatea şi repetitivitatea unică a acestui FRB ar putea permite observarea în alte lungimi de undă şi potenţialul unui studiu mai detaliat pentru a înţelege natura sa”, a explicat Kevin Bandura, expert în informatică şi inginerie electrică.

Astronomii au mai dezvăluit că aceste semnale radio pot apărea și din cauza unor pulsări cu stele companion, a unor pulsări care explodează, a unei stele, numită blitzar, din cauza găurilor negre sau a unor magnetari care transmit semnale de lumină.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cand se termină pandemia de Covid-19? OMS a făcut anunţul aşteptat de toată planeta

Județul în care spitalul de boli infecțioase e aproape plin cu pacienţi cu COVID-19: 99% dintre ei sunt nevaccinaţi

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

Florin Cîțu a făcut anunțul! Ce se întâmplă de la 1 noiembrie cu prețurile gazelor și energiei electrice

Raed Arafat a explicat cum se va verifica certificatul verde: „Există o aplicaţie care...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies