Echipa rubricii Tara-n Bucate a poposit in Gorj, la Baia de Fier, unde Gabi si Cosmin, doi prieteni vechi, olteni sadea din cetatea Baniei, s-au stabilit. Au invatat impreuna, in timp, sa fie gazde bune si sa dea inapoi locului obolul de recunostinta binemeritat.
Pamantul le-a adus oamenilor belsug verde, crud, cu gust autentic, de la tara ce urmeza a fi gatit dupa obiceiurile locului. Garnitura de verdeturi proaspete, de primavara, se combina perfect cu gratarul din pulpa de oaie si coastele gatite dupa o reteta straveche la tuci.
Citește si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Pentru un alt preparat local, cartofii cu nevoiala, jambonul afumast si branza de burduf, casul de oaie si usturoiul verde se impreuneaza pentru o simfonie de arome, gusturi, experiente.