Descopera o reteta autentica de oaie la gratar ca la Baia de Fier si coaste gatite la tuci, cu garnitura de legume, de te lingi pe degete!

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 24 aug 2021, 10:50

George Mihai a descoperit, din nou, ce-nseamna gatitul din pura pasiune, alaturi de prietenii gorjeni de la Baia de Fier.

Echipa rubricii Tara-n Bucate a poposit in Gorj, la Baia de Fier, unde Gabi si Cosmin, doi prieteni vechi, olteni sadea din cetatea Baniei, s-au stabilit. Au invatat impreuna, in timp, sa fie gazde bune si sa dea inapoi locului obolul de recunostinta binemeritat.

Pamantul le-a adus oamenilor belsug verde, crud, cu gust autentic, de la tara ce urmeza a fi gatit dupa obiceiurile locului. Garnitura de verdeturi proaspete, de primavara, se combina perfect cu gratarul din pulpa de oaie si coastele gatite dupa o reteta straveche la tuci.

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare

Pentru un alt preparat local, cartofii cu nevoiala, jambonul afumast si branza de burduf, casul de oaie si usturoiul verde se impreuneaza pentru o simfonie de arome, gusturi, experiente.

Cuvintele sunt de prisos, asa ca te lasam sa descoperi bucatele de la Baia de Fier in materialul video urmator:

 

Taguri: