Decizie de ultim moment! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor? Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 24 nov 2021, 11:18

Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor?

Sursa: Facebook Nicolae Ciuca

Noul premier al României, Nicolae Ciucă, a făcut precizări cu privire la pensiile și salariile românilor.

Nicolae Ciucă, noul premier al României, a făcut noi declarații cu privire la pensiile și salariile românilor. 

Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor? Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul

Vești bune pentru români! Premierul Nicolae Ciucă a transmis măsurile social-economice, cele care sunt prevăzute în programul de guvernare. Acesta a subliniat că pensionarii vor primi un ajutor financiar în perioada de iarnă, iar salariul minim se va majora la 2.550 lei.

”În acest sens vor fi luate următoarele măsuri principale.

Este pentru prima dată când sumele alocate pentru investiții sunt în conformitate cu 7% din PIB. PNRR reprezintă asul programului de guvernare și suntem obligați să respectăm liniile din PNRR și desigur, acele măsuri legislative care ne obligă la reformă.

Un alt principu este acela prin care să sprijinim eliminarea decalajului dintre comunitățile locale, pentru aceasta avem planul de investiții Anghel Saligny ce are alocat 50 de miliarde până în 2028”, a precizat Nicolae Ciucă.

Noul premier a mai precizat că este pentru prima dată când se mărește indemnizația minimă. Pensiile se vor indexa cu 10%. De asemenea, alocațiile copiilor vor suferi și ele o majorare.

Citește și: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”

”Pe pachetul de măsuri sociale este pentru prima dată când se mărește indemnizația minima, vor fi indexate pensiile cu 10%.

Pentru pensionarii cu pensie între 1.000 si 1.600 de lei se va asigura un ajutor de 200 de lei pentru a trece mai ușor peste perioada de iarnă. Creșterea alocației pentru copii. Alocația va fi de 243 de lei. Salariu minim brut va fi de 2.550  de lei. Persoanelor cu dizabilități li se va asigura cea de-a 13 indemnizație.

Angajatorii vor putea menține un angajat cu salariu minim, nu mai mult de 24 de luni.

Până la 31 martie anul viitor se va pune în aplicare o legislativa sa se desființeze SIIJ și se va inființa o noua secție”,   a declarat Nicolae Ciucă.

Citeste si: Programul de guvernare PSD-PNL-UDMR: pensii și alocații mai mari, creșterea salariului minim de la 1 ianuarie 2022 și stimularea natalității

Anunț de ultimă oră în ceea ce privește Legea pensiilor! Pensiile vor crește în urma aplicării noii formule de calcul

Prevederile programului de guvernare

De la 1 ianuarie, punctul de pensie va crește la 1.586 de lei, conform programului de guvernare PSD-PNL-UDMR, cel pe care noul premier trebuie să-l depună alături de lista de miniștri în Parlament. Pensia minimă ar urma să crească la 1.000 de lei. Totodată, pentru pensiile mai mari de 4.000 de lei, Guvernul va elimina facilitatea de exceptare de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate. Mai exact, pentru diferența de la 4.000 de lei în sus va fi aplicată cota de 10% CASS. 

Salariul minim pe economie ar urma să ajungă 2.550 de lei de la 1 ianuarie 2022. Angajatul rămâne doar doi ani pe salariul minim, se arată în document, potrivit programului de guvernare.

Citeste si: Raluca Turcan a făcut dezvăluiri despre plata pensiilor: „Am luat bani de la alocaţii ca să plătim pensiile”