De ce nu e bine să arunci niciodată apa în care ai fiert cartofii. Secretele nebănuite ale acestei ape

,
apa in care au fiert cartofii

Secretele nebănuite ale apei in care au fiert cartofii

[Sursa foto: unsplash.com]

Știați că nu este bine să aruncați apa în care au fiert cartofii? Iată ce puteți face cu ea.


In articol:

Apa în care ați fiert cartofii poate fi extrem de utilă, dacă știți ce să faceți cu ea. Înainte să o aruncați, așa cum face toată lumea, trebuie să știți la ce vă poate ajuta această apă și ce beneficii ascunse are. 

Ce faceți cu apa în care au fiert cartofii

Toate gospodinele știu că, în foarte multe rețete, este nevoie de cartofi fierți. Ce facem însă cu apa în care au fiert aceste legume? Primul răspuns ar fi simplu: o aruncăm, normal!

Ei bine, nu vă grăbiți să faceți asta! Apa în care ați fiert cartofii este bogată în amidon, potasiu, vitamina B12 și electroliți și este foarte benefică. O puteți folosi atât în cosmetică, dar și în anumite treburi casnice. 

De exemplu, puteți uda florile cu ea. Așteptați să se răcească, iar după aceea o turnați în pământul florilor preferate. Această apă va funcționa la fel ca un îngrășământ natural. Plantele nu se vor mai usca și nu vor mai fi atacate de boli. 

O altă întrebuințare a apei în care au fiert cartofii este și pentru a detartra fierbătorul. Turnați apa direct în fierbător și lăsați-o să se răcească. După aceea, aruncați-o și clătiți fierbătorul cu apă călduță. 

Trebuie să știți că apa de la cartofi vă poate ajuta și să vă curățați toaleta. În cazul în care aveți depuneri de calcar sau rugină în vasul de toaletă, turnați această apă și lăsați-o să acționeze aproximativ 20 de minute. 

Dacă aveți tacâmuri de argint și ați observat că au început să aibă diferite depuneri, spălați-le cu apa de la cartofi.

Amidonul o să dizolve orice fel de depuneri și o să vă scape de pete. 

Lăsați tacâmurile la înmuiat, cel puțin două ore. Puteți face același lucru și cu bijuteriile din argint. 

Cum folosiți apa de la cartofi în cosmetică

Dacă aveți părul închis la culoare, puteți să vă clătiți cu apa în care au fiert cartofii. Părul dumneavoastră va fi mai rezistent și mai strălucitor. 

De asemenea, o puteți folosi pentru ten. Băgați-o în frigider, pentru cel puțin o oră, iar apoi curățați-vă tenul cu această apă. Veți observa că pielea dumneavoastră va fi extrem de catifelată. 

Tot această apă de la cartofi poate fi extrem de folositoare și în bucătărie. De exemplu, dacă vreți să faceți un sos de roșii, pentru paste sau pentru friptură, secretul este să-l pregătiți chiar în apa rămasă de la cartofi. Sosul va fi mai legat, datorită amidonului. 

Și în cazul în care preparați o ciorbă sau o supă, vă puteți ajuta de apa în care ați fiert cartofii. Aceasta va da preparatelor un gust mai bun. 

Nu în ultimul rând, cei care fac pâine în casă pot folosi în compoziție această apă. Astfel, pâinea va fi extrem de pufoasă și va fi și mai dulce. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Poveşti picante din Brăila de altădată. De unde vine refrenul: „La tanti Elvira uşor se câştiga lira“ VIDEO

Duminică, de la ora 11:30, o nouă ediție „Apel la consilier”, prezentată de Eva Pavel, la Kanal D. Ulcerul - cauze și simptome

Alertă meteo în Moldova - Cinci judeţe, sub Cod portocaliu de ploi şi furtună

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Minivacanță de Sfânta Maria, august 2022. Câte zile libere primesc salariații cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies