De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 29 mai 2024, 00:30

În ediția de duminică, 26 mai, în cadrul emisiunii „Asta-i România” a fost prezentat subiectul crimei din Crângași, pe baza căruia a vorbit psihologul criminalist, Tudorel Butoi.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, în cartierul Crângași, din București, a avut loc o crimă oribilă, în care doi tineri au ucis în bătaie un bărbat în vârstă de 46 de ani, care încerca să-și apere fiica vitregă, amenințată cu bătaia de o altă fată.

Ce declarații au făcut cei doi tineri care l-au ucis pe bărbatul de 46 de ani în Crângași

Cei doi agresori, în vârstă de 16 și 20 de ani, o însoțeau pe fata pusă pe scandal, iar în momentul în care tatăl tinerei amenințate a intervenit, băieții l-au fugărit și l-au atacat, în plină stradă, cu niște pari găsiți în parcul unde a izbucnit conflictul.

Reporter Kanal D: „De ce l-ați omorât în bătaie pe bărbatul din Crângași? A fost legitimă apărare?”.

Atacatorii: „Da”.

Reporter Kanal D: „Dar ce s-a întâmplat, mai exact?”.

Atacatorii: „A alergat cu ceva spre noi”.

Reporter Kanal D: „Și v-ați speriat și ați dat cu parul în el?”.

Atacatorii: „Normal că da”.

Reporter Kanal D: „Vă pare rău?”

Atacatorii: Da”.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Citește și: El este bărbatul ucis în Crângași! Rudele agresorilor fac declarații halucinante: „Dacă i-a bagat mâna în gât, ce era să facă?"

Deși cei doi tineri încearcă să se absolve de o parte din vină, Tudorel Butoi, psiholog criminalist a explicat, pentru reporterii „Asta-i România”, ce a dus, cu adevărat, la producerea crimei: „Partenerii actului de agresivitate s-au incitat unul pe celălalt, că așa se și întâmplă, devin fiecare mai inventivi în a lovi, în a proceda la imobilizări și așa mai departe”.

De ce nu a încercat nimeni să-l salveze pe bărbatul ucis în Crângași

Mai departe, specialistul a explicat de ce nu a încercat nimeni să îl salveze pe bărbatul agresat, chiar dacă incidentul a avut loc la o oră de vârf, într-o zonă foarte circulată din București: „Din ce în ce mai puțini oameni au această motivație justițiară, deoarece finalizarea acțiunilor lor este, de regulă, asta, când, intervenind, sunt, și ei, la rândul lor, agresați.(...) Oamenii sunt din ce în ce mai izolați, mai sectariști, mai egoiști și nu mai intervin prin fapte de bravură”.

De asemenea, psihologul a adus în prim-plan faptul că parcurile se numără printre zonele cele mai frecventate de indivizi dubioși, întrucât au devenit „oaze în care se poate fuma, se poate dealeri, se poate viola și așa mai departe”.

Astfel, parcurile devin zone propice pentru diverse infracțiuni, întrucât nu există agenți care să le supravegheze constant și care să împiedice astfel de acte. Însă vicepreședinte al Sindicatului Europol, Dan Saltechi, a venit cu un răspuns în acest sens, pentru cei de la „Asta-i România”.

Citește și: Crimă șocantă în Capitală! Un bărbat a fost omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani în zona Crângași

„Din păcate, deficitul de personal nu ne permite ca efective ale poliției să fie dizlocate în aceste medii rău famate, în permanență.(...) Ar trebui ca toate instituțiile guvernamentale să-și aducă aportul în educația socială a tinerilor, pentru că vorbim de o totală lipsă de implicare, în opinia mea, chiar la nivelul Ministerului Învățământului”, a declarat acesta.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!