De ce a crescut rata de mortalitate din cauza Covid-19 în România? Nelu Tătaru a oferit explicația: “Raportăm efectiv tot ce…”

,
nelu tataru rata mortalitate
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru[Sursa foto: Captură KANAL D]

România se află pe locul doi ca mortalitate în Europa, din cauza noului coronavirus, cu toate că sunt țări ale Uniunii Europene în care există mai multe cazuri de infectare decât în țara noastră. Care este explicația?


In articol:

În România, nu doar numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere, ci și cel al deceselor. Astfel, numărul persoanelor care își pierd zilnic viața din cauza infecției cu COVID-19 este unul ridicat. Potrivit informațiilor oferite de Grupul de Comunicare Strategică în cel mai recent bilanț, până în prezent, 6.245

de persoane care au fost diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, precizări cu privire la mortalitatea ridicată în România

Întrebat de ce rata de mortalitate din cauza noului coronavirus este una ridicată în România, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat cum se fac raportările și ce diferențe există între sistemele din alte țări și cel din România. Astfel, comparativ cu alte țări, România raportează inclusiv cazurile cu comorbidități, acesta fiind motivul pentru care numărul deceselor din cauza coronavirusului este unul în creștere.

Citeste si: Coronavirus, dupa pandemie, la fel de "epidemic"precum gripa anuala. Ce spun specialistii despre vaccinurile anti Covid-19

“Mortalitatea este dată de cazurile grave, cazurile cu comorbidităţi, după o îndelungă, să spunem, suferinţă şi luptă cu boala în terapiile intensive. Există patologii concomitente, există patologii decompensate în aceste şapte luni şi există în acelaşi timp şi resurse limitate în această boală.

Discutăm de o mortalitate efectivă dată SARS-CoV-2, dar există şi o mortalitate dată de decompensările acestor boli cronice. Dacă v-aţi uitat în raportările noastre, sunt tocmai aceste decompensări ale bolilor cronice, care se află în tratament cronic de o perioadă îndelungată sau unii dintre ei, să spunem, în ultima perioadă chiar nu au mai verificat aceste boli. Raportăm efectiv la tot ce înseamnă comorbidităţi. Noi am văzut şi celelalte raportări.
De exemplu, sunt unele ţări care dau acea raportare pentru cazurile decedate de SARS-COV-2, fără comorbidităţi sau decesul prin decompensarea acestor comorbidităţi. Noi am ales să raportăm toate decesele care au avut, o dată, cauză SARS-CoV-2, dar şi decompensarea patologiilor concomitente prin prezenţa SARS-CoV-2 şi decesul fiind din acele cauze."
, a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Anunțul făcut de OMS: Cât durează imunitatea la Covid-19, după ce te-ai vindecat

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Pelerinaj cu 500 de persoane in Capitala, de Sf. Dumitrie cel Nou. Gabriela Firea a aprobat protocolul

Renate Weber: Cei de la Comisia de la Veneția s-au speriat. Parlamentul a încălcat articolul 60 din Constituție

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Dușmanul perfid din spitale: "Un director, un manager care spune că nu există infecţii nosocomiale, minte!"

Țara care vrea să cumpere vaccinurile anti-COVID dezvoltate de Rusia şi China

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies