Dan Negru, mesaj special înainte de ziua lui Mihai Eminescu: „Somnoroase păsărele pe la rafturi se adună”

Author: Diana Ghita

Ce le transmite Dan Negru internauților cu ocazia zilei lui Mihai Eminescu

Sursa: Instagram Dan Negru; Pexels

Pe 15 ianuarie va fi sărbătorit marele poet român Mihai Eminescu, iar, cu această ocazie, Dan Negru a ținut să facă o postare specială.

Dan Negru este o persoană foarte activă în mediul online, mai ales pe pagina lui personală de Instagram, acolo unde postează materiale prin care le oferă diverse informații utile celor care îl urmăresc.

Dan Negru trage un semnal de alarmă

În urmă cu doar câteva ore, celebrul prezentator TV a postat o filmare din centrul istoric al Capitalei, în care le-a arătat oamenilor din online drumul spre locul în care a lucrat poetul Mihai Eminescu.

„Aici, în Centrul Vechi al Bucureștiului, l-am găsit pe Mihai Eminescu, locul pe unde a umblat el, locul pe unde a lucrat el cât a fost în București, o să vă arăt imediat unde e amintirea lui Eminescu în București”, a spus Dan Negru, la începutul filmării.

Odată ajuns în respectivul loc, prezentatorul le-a arătat, cu o mare dezamăgire, internauților că memoria lui Eminescu din Centrul Vechi este atât de subapreciată încât acolo unde a muncit acesta s-a deschis un magazin alimentar.

„Uite! Pe prăvălia asta, pe mini-marketul ăsta, printre gogoși și zarzavaturi e amintirea lui Eminescu”, a constatat Dan Negru, foarte intrigat de modul în care este tratat acest personaj emblematic al României.

Mai departe, bărbatul le-a arătat urmăritorilor singurul lucru care atestă că renumitul poet a lucrat în acel loc, o tăbliță poziționată exact lângă intrarea în respectivul magazin:

„În acest imobil poetul Mihai Eminescu a lucrat ca redactor la ziarul «Timpul», între anii 1880-1881”.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Dan Negru, mesaj despre candidatura lui: „E o minciună”. Prezentatorul destramă zvonurile

Ce mesaj transmite Dan Negru de ziua lui Mihai Eminescu

Dan Negru este foarte revoltat de nepăsarea cu care sunt tratate astfel de personalități importante și este de părere că nu este de ajuns ca ele să fie celebrate doar o singură zi pe an.

„Ia uite locul istoric, monumentul istoric, în centrul Bucureștiului! Că tot o să bubuie netul pe 15 ianuarie, de aniversarea lui Eminescu”, a mai spus prezentatorul TV.

Citește și: Dan Negru, filmare ascunsă într-o librărie din Los Angeles: „Am mai vrut să verific dacă o știre e gogonată sau nu!” Ce a reușit să demonstreze prezentatorul TV

Spre finalul clipului, acesta a tras o concluzie tristă, citându-l pe Mihai Eminescu: „Totul ia timp și timpul ia tot, zicea Eminescu! Ăștia suntem! Eminescu printre zarzavaturi și gume de mestecat. Hai la mulți ani de 15 ianuarie!”.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Dan Negru (@negru_dan)

De asemenea, în descrierea postării, Dan Negru a ironizat această situație, scriind:

„Eminescu, aniversat luni, a lucrat la mini-marketul ăsta.

Somnoroase păsărele
Pe la rafturi se adună.
Vai de capu’ nostru, nene…
Noapte bună, noapte bună”.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!