Dacă în familie soțul bea sau bate, acesta este un semn că în inima soției lui nu este destulă înțelepciune și iubire adevărată

,

Un duhovnic foarte încercat pe care am avut fericirea de a-l cunoaște spunea că dacă în familie soțul bea sau bate, acesta este un semn că în inima soției lui nu este destulă înțelepciune și iubire adevărată.


In articol:

Oamenii contemporani sunt foarte slabi, egoiști, înclinați spre tot felul de vicii…

Îndată ce cumpăna iubirii femeiești înclină spre copii ori spre oricine altcineva (orice altceva), soțul, rămas fără purtarea de grijă a soției, începe să se ofilească la fel ca planta lipsită de lumina soarelui. Dimpotrivă, o soție prevăzătoare, inteligentă, virtuasă va rămâne concentrată constant asupra inimii soțului, nu-l va lăsa să simtă că grija ei s-a împuținat, așa încât el să se simtă satisfăcut, bucuros și, bineînțeles, să-i plătească soției sale cu aceeași monedă, arătându-se adevărat cap duhovnicesc al unirii date de Dumnezeu.

Scrii că soțul tău îi place băutura peste măsură, iar tu te porți crud cu el, îl bați atunci când este beat. Cu bătaia nu obții nimic, ci mai rău o să-l necăjești.

Mai bine roagă-te pentru el, cu credință și cu osârdie, Sfântului Ioan, Botezătorului Domnului, și mucenicului Bonifatie, ca Atotbunul Domn, pentru rugăciunile bineplăcuților Săi, să-l abată de pe calea cea pierzătoare cu judecățile pe care singur le știe și să-l întoarcă pe calea vieții de trezie și înfrânare.

Extras din „Cum să întemeiem o familie ortodoxă”, București, Ed.. Cartea Ortodoxa, 2011, pag. 126-127

Citeste si: Ce face Dragnea in inchisoare? Dezvaluiri: "Incearca sa nu se uite la televizor"

Citeste si: Ce cadouri a primit Lidia Buble de la Razvan Simion! Cantareata a implinit 26 de ani

Citeste si: Gabriela Firea este intr-o stare de sanatate critica. Ce a spus sotul primarului Capitalei, Florentin Pandele

sursa: ganduridinierusalim.com

 

Citește și:

Alertă! Apă contaminată cu o bacterie PERICULOASĂ! DSP a trecut la aplicarea procedurilor

PENSIILE SI SALARIILE! Băsescu: Dezastrul economic este iminent. Marius Budăi a avut replici acide

O fetita de opt ani a fost ucisa dupa opt zile de tortura si violuri

Cum îți recuperezi mesajele, pozele și clipurile video de pe WhatsApp atunci când îți schimbi telefonul

Veste bună pentru români! Președintele Klaus Iohannis tocmai a promulgat legea


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies