CUTREMUR in Romania! Este CEL MAI MARE seism din acest an

,

Un cutremur de 4,4 grade pe scara Richter s-a produs duminica, la 20.26, in judetul Buzau din zona seismica Vrancea, acesta fiind cel mai mare seism inregistrat in 2014 in aceasta zona, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamântului.

Cutremurul produs duminica seara in zona seismica Vrancea a avut magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter si s-a produs la o adâncime de 137 de kilometri, informeaza Institutul National pentru Fizica Pamântului (INFP), care anuntase initial parametrii 4,7 grade si 200 de kilometri.

Anul acesta, tot in zona seismica Vrancea au avut loc alte sase cutremure, cu magnitudini intre 2,5 si 3,3 grade pe scara Richter. In decembrie 2013, in aceeasi zona au fost inregistrate 21 de cutremure, cu magnitudini intre 2,5 si 3,9 grade pe scara Richter.

La 6 octombrie 2013, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simtit si la Bucuresti, dar si in nordul Bulgariei si in Republica Moldova.

Anul trecut, in zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel putin 4 grade, la 21 noiembrie (4,4 grade), 15 octombrie (4,7 grade), 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) si 6 martie (4,2 grade).

Sursa: Mediafax.

 

Citește și:

O banala planta, leac pentru bolnavii de coronavirus. Mana Maicii Domnului, studiata de chinezi

Lia Olguţa Vasilescu nu poate fi instalată primar la Craiova: Şapte consilieri judeţeni şi şase consilieri locali din CL Craiova au renunţat la mandate

S-au batut in autobuz, din cauza mastii de protectie

50 citate motivaționale ca să te ridici de jos și să îți urmezi visele

Unități de măsură în bucătărie. Câte grame are, de fapt, o lingură, o cană sau o linguriță


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies