Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 13 iun 2023, 00:15

Un nou cutremur a avut loc în România, marți, 13 septembrie. Iată ce magnitudine a avut.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis că în România s-a produs un nou cutremur.

Citeste si: Cutremur devastator: cel puțin 46 de morți și 50 de răniți. Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut. Autoritățile, în alertă

Cutremur în România! Ce magnitudine au avut

Cutremurul din această dimineață s-a produs în zona seismică Vrancea, dar s-a resimțit în mai multe orașe din țară.

Cutremurul a avut magnitudinea ml 4.2, la adâncimea de 146km. 

"În ziua de 13 Septembrie 2022 la ora 05:50:15 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.2, la adâncimea de 146km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 57km E de Brasov, 71km N de Ploiesti, 121km S de Bacau, 125km N de Bucuresti, 133km V de Braila, 134km V de Galati, 139km NE de Pitesti, 172km E de Sibiu, 190km N de Ruse, 204km SV de Iasi", Institutul Național de

Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului 

Cutremure frecvente în România

România are un risc  seismic major în privința cutremurelor între 6- 7 grade pe scara Richter.

Dintre aceste arii epicentrale, zona seismică Vrancea este cea mai importantă, prin energia cutremurelor produse, extinderea ariei lor de macroseismicitate și caracterul persistent și concentrat al epicentrelor.

Citeste si: Cutremur în România, luni. Seismul s-a resimțit în mai multe orașe din țară

Luni, 5 septembrie, un alt cutremur a avut loc în țară, potrivit Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

"Seismul s-a produs la ora 16:08:10 (ora locală a României), s-a produs în MOLDOVA, SUCEAVA.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cutremurul a înregistrat magnitudinea de ml 2.1 ți a avut loc la adâncimea de 2km.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 119km NV de Bacau, 136km S de Chernivtsi, 153km E de Cluj-Napoca, 155km V de Iasi, 161km N de Brasov, 180km NE de Sibiu, 212km S de Ivano-Frankivsk, 241km N de Ploiesti, 251km V de Chisinau, 255km N de Pitesti", conform Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!