Cutremur in Romania. Ce intensitate a avut

Seismograf

Cutremur in Romania: un seism s-a produs luni dimineata in zona seismica Vrancea, judetul Buzau.


In articol:

Cutremur in Romania: Potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului, cutremuru a avut magnitudinea de 3.3 grade pe scara Richter si s-a produs la ora 3:39, in noaptea de duminica spre luni.

Seismul s-a produs la o adancime de 114 kilometri si a avut loc la 67 km est de Braşov, 72 km nord-est de Ploieşti, 121 km sud de Bacău, 123 km vest de Brăila, 124 km nord de Bucureşti, 125 km vest de Galaţi, 145 km nord-est de Piteşti, 182 km est de Sibiu, 189 km nord de Ruse şi 203 km sud-vest de Iaşi.

Cutremur in Romania: care este cel mai mare seism produs in acest an

Cutremur

Potrivit informatiilor oficiale, in luna iulie s-au produs in Romania nu mai putin de 5 cutremure care au avut magnitudinea intre 2.6 si 3.3 grade pe scara Richter.

Cutremur in Romania: cel mai mare seism produs in acest an in Romania a avut loc in data de 31 ianuarie tot in zona seismica Vrancea. Cutremurul a avut magnitudinea de 5.2 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 121 de kilometri, fiind resimtit in foarte multe zone de pe teritoriul Romaniei.

Citeste si: Care sunt cele mai mari cutremure din Romania din ultimii 100 de ani

Care sunt cele mai periculoase cartiere din Bucuresti in cazul unui cutremur

Cutremur

Specialistii de la Magurele au facut o simulare pentru a vedea care ar fi cele mai afectate cartiere ale Bucurestiului in caz de cutremur.

Astfel, potrivit rezultatelor, zona de nord ar resimti cel mai puternic socul, cei mai expusi efectelor devastatoare fiind locuitorii din zonele Otopeni, Aviatiei si Pipera. Urmatoarele cele mai afectate zone ar fi centrul si estul orasului, cartierul Pantelimon fiind in zona rosie a hartii.

Alte zone periculoase ar fi cele de-a lungul Dambovitei, deoarece terenul este nisipos. Mai multe detalii aici.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies