Seismul de luni după-amiază, considerat slab, a avut loc la o adâncime de 140 de kilometri, specifică acestei regiuni cunoscute pentru cutremurele sale de mare adâncime.
În apropiere de ce orașe s-a produs cutremurul
Cutremurul din zona seismică Vrancea s-a produs în apropierea mai multor orașe: la 44 de kilometri sud-vest de Focșani, 44 de kilometri nord de Buzău, 78 de kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, 82 de kilometri nord-est de Ploiești și 83 de kilometri est de Brașov.
Până la această oră, autoritățile nu au raportat pagube materiale sau victime. Cutremurul a fost înregistrat de către Institutul Național pentru Fizica Pământului și este monitorizat, alături de alte activități seismice din regiune.
Citește și: Cutremur azi-noapte în România! În ce zonă s-a produs seismul și ce magnitudine a înregistrat
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Zona Vrancea rămâne cea mai activă din punct de vedere seismic din România și este monitorizată permanent de specialiști. Autoritățile reamintesc importanța informării din surse oficiale și a pregătirii pentru situații de urgență, în special în această zonă cu risc seismic ridicat.
Ce alte cutremure s-au mai produs recent în România
Doar cu câteva zile în urmă, pe 18 aprilie, au avut loc două alte cutremure în zona Vrancea. Primul, produs la ora 18:43, a avut magnitudinea de 3.5 și a fost generat la o adâncime de 31.5 kilometri. Epicentrul a fost localizat în apropierea orașului Focșani, fiind simțit în Bârlad, Galați, Bacău, Braila și chiar mai aproape de Buzău.
Al doilea seism din 18 aprilie s-a produs câteva ore mai târziu, la 22:58, și a avut magnitudinea de 2.7. Acesta a avut loc la o adâncime de 75.8 kilometri și a fost resimțit mai slab în orașele din vecinătate, precum Focșani, Sfântu-Gheorghe, Buzău și Brașov.