Cutremur de 5,8 grade in Bulgaria, resimtit si in Romania

Cutremur de 5,8 grade in Bulgaria, resimtit si in Romania

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 s-a produs la ora 03:00 in Bulgaria, conform USGS, acesta fiind simtit usor si in Romania, informeaza Mediafax.

Seismul s-a produs la o adancime de 9,1 kilometri, iar epicentrul a fost situat la 24 km vest de Sofia, conform site-ului USGS. Cutremurul a fost resimtit si la Bucuresti. Potrivit ministrului bulgar de interne, Tvetan Tvetanov, cutremurul nu a provocat victime. Totuşi pagubele materiale, hornuri prabusite, pereti daramati sau fisurati, ferestre sparte, sunt relativ importante.

O celula de criza a fost formata in micul oras Pernik, aflat in apropiere de epicentrul seismului, iar echipe de pompieri, politisti si salvatori au fost trimisi la fata locului, a declarat ministrul de Interne pentru agentia de presa bulgara Focus. Cutremurul a fost resimtit la Sofia, cu obiecte cazand in apartamente, numerosi oameni parasindu-si locuintele pentru a sta in strada, a transmis un jurnalist AFP. Nu au existat, insa, intreruperi de curent electric sau ale retelelor telefonice. Cutremurul a fost urmat la scurt timp de doua replici de magnitudine similara. Seismul a fost de asemenea resimtit puternic si de statele vecine, Serbia si Macedonia.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate