Cutremur azi, în România, la primele ore ale dimineții. Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 mar 2023, 09:39

În această dimineață, 22 martie, la ora 04:51, s-a produs un cutremur cu o magnitudine de 3,8 grade pe scara Richter

Sursa: PixaBay

Un nou cutremur a fost înregistrat în România, în această dimineață. Intensitatea a fost una mică, iar seismul s-a produs în zona seismică Vrancea.

Un nou cutremur a avut loc în România, astăzi, 22 martie, la primele ore ale dimineții.

Acesta a avut loc în județul Buzău.

Cutremur în România

În această dimineață, 22 martie, la ora 04:51, s-a produs un cutremur cu o magnitudine de 3,8 grade pe scara Richter, în județul Buzău, în zona seismică Vrancea.

Seismul s-a produs la o adâncime de 111,8 km, în apropiere de orașele următoare: 50 km E de Brașov, 51 km SE de Sfântu-Gheorghe, 63 km NV de Buzău, 65 km N de Ploiești, 77 km V de Focșani și 89 km NE de Târgoviște.

Citește și: VIDEO Nou dezastru natural în Turcia, după cutremurele devastatoare! Minim 13 persoane au murit în urma unor inundații cauzate de ploile torențiale

Un cutremur de 6,5 grade a zguduit Afganistanul

Ieri, 21 martie, în Afganistan, s-a înregistrat un cutremur cu o magnitudine de 6,5 grame, iar seismul s-a resimțit și în India, dar și în Pakistan.

Cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața, nouă fiind înregistrate în Khyber Pakhtunkwa, iar numărul persoanelor rănite a trecut de 200.

Din cauza cutremurului, s-au produs mai multe alunecări de teren, iar numărul clădirilor distruse este și el destul de mare. „A fost înspăimântător. Nu am mai simțit un așa cutremur până acum în viața mea", a precizat Khatera, o locuitoare din Kabul.

Echipele de intervenție întâmpină greutăți în încercarea de a ajunge la locurile cu pricina, deoarece terenul este accidentat și zonele sunt foarte greu accesibile.

Citește și: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer

Citește și: Tensiune mica: ce cauze sunt si cum trebuie sa actionati

Mai mult decât atât, liniile telefonice au fost și ele afectate, iar autostrada din Pakistan, din zona Swat, a suferit cele mai multe distrugeri. Shehbaz Sharif, premirul Pakistanului, a cerut echipelor de intervenție să ia toate măsurile de urgență necesare, pentru ca, printre oamenii scoși de sub dărâmături, să nu se mai numere și decedați.

Citește și: Europa seismică. Ce țări din UE au cel mai mare risc seismic

Seismul a afectat o suprafață mare, de aproximativ 1.000 de km. Conform Centrului Seismologic European-Mediteranean, cutremurul s-a resimțit în: Turmekistan, Afganistan, Kârgâzstan, Kazahstan, Tadjikistan, Uzbekistan și India.

În luna iunie a anului 2022, mai mult de 1.000 de persoane și-au pierdut viața, după ce provincia Paktika, din Afganistan, a fost lovită de un cutremur cu o magnitudine de 5,9 grade. Seismul a fost declarat ca fiind cel mai mortal din ultimii 24 de ani, din Afganistan.

Cutremurul de ieri, 21 martie, s-a produs la ora 18:47 și s-a produs la 61 de km de Tadjikistan și de Eshkashem.

Fostul soț al Danei Roba a fost trimis în judecată! De ce infracțiune este acuzat bărbatul

 

 

 

 


Lorena a trecut prin momente aprige de gelozie, după ce Laurențiu i-a făcut complimente Catincăi și s-a apropiat de ea! Iată ce reacții s-au stârnit în Casa iubirii și ce decizie a luat Lorena! „Sunt multe lucruri care trebuie clarificate!”