Curs valutar BNR luni, 28 septembrie 2020. Leul castiga teren! Ce se intampla la casele de schimb valutar

,
casa de schimb valutar
Casele de schimb valutar au afisat valorile principalelor monede

În cea mai recentă ședință, BNR a anunțat cursul valutar de referință pentru principalele monede. Iată cotațiile valutare pentru euro, dolar și celelalte monede la principalele bănci.


In articol:

Cursul valutar actualizat urmează să fie publicat astazi, dupa ora 13:00, atunci când va avea lor sedința BNR. Până atunci, pentru principalele tranzacții bancare este luat în calcul cursul valutar comunicat în ziua de 25 septembrie 2020. Ce s-a întâmplat cu euro?

UPDATE. Curs valutar BNR, ora 13:00

In urma ședinței de astazi, Banca Națională a României a actualizat cursul valutar pentru principalele monede: 

Un euro = 4.8705 lei

Un dolar = 4.1828 lei

O liră sterlină = 5.3758 lei

Un franc elvetian = 4.5108  lei

Un gram de aur= 249.1178 lei

 

Curs valutar BNR pentru Euro

Vineri, 25 septembrie, la cea mai recenta ședită BNR, euro a fost cotat la 4.8750 lei, în creștere fata de ședință precedenta.

Din 17 septembrie, când a atins un nivel maxim istoric față de leu, euro a fost de 3 ori la cea mai mare valoare înregistrată vreodată față de moneda națională. Miercuri, 23 septembrie leul a înregistrat un nou minim istoric, iar la o singură zi distanță moneda națională a fost iar cotată în minus față de cea europeană, ceea ce a reprezentat un alt minim istoric.

Specialiștii estimează că euro vă depăși pragul de 5 lei în următorul an.

"În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, peste 95% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Astfel, valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,8991, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,9608 (în condiţiile în care anticipaţiile individuale au variat între 4,8500 şi 5,1000). Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (iulie 2021/iulie 2020) a înregistrat o valoare medie de 2,33%. Este de remarcat faptul că peste 74% dintre participanţi (record istoric al sondajului) consideră preţurile proprietăţilor imobiliare din marile oraşe că fiind supraevaluate", arătau specialiștii într-un comunicat legat de posibila evoluție a cursului BNR.

Curs valutar BNR pentru Dolar

Dolarul a avut și el creșteri semnificative față de leu în ultimele zile. Vineri moneda americană a fost cotată de BNR la 4.1874, în scădere cu 0.0009 față de valoarea din ziua precedenta.

Dolarul avusese anterior trei zile consecutive de creștere față de leu. Dolarul a atins pe 20 martie un maxim istoric față de leu, fiind cotat la 4,5140 lei.

În ultimele luni leul a recuperat mai mult de 3 lei față de dolar, însă în ultimele zile a înregistrat constant pierderi față de moneda americană.

Curs Valutar BNR Lira Sterlină

Lira sterlină a fost cotată la ultima ședință BNR la 5.3319 , în creștere mare față de leu, cu 0.0010 bani.

Curs Valutar BNR Franc Elvețian

Francul Elvețian a fost cotat într-o ușoară scădere în raport cu leul, iar valoarea stabilita în cea mai recenta ședință BNR este de 4.5137 lei, cu 0.0070 bani mai puțin fata de ziua precedenta.

Următoarea ședință BNR vă avea loc astăzi, iar valorile principalelor monede vor fi afișate la casele de schimb valutar începând cu ora 13:00.

curs valutar
Dolarul atinge din nou un maxim istoric

Citeste si: Curs valutar BNR, joi 24 septembrie 2020: Leul, la minimul istoric fata de euro!

Citeste si: Curs valutar BNR, miercuri 23 septembrie 2020: Euro, la un nou maxim istoric!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Dincolo de cifre sunt oameni sau despre nevoia plății facturilor la timp

Florin Cîțu și Cseke Attila au fost băgați în ședință de șefii consiliilor județene: S-a vorbit despre bani

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

Alegeri Locale 2020. Rezultate finale in Bucuresti si restul judetelor. Date oficiale BEC ora 10:00: se micsoreaza distanta dintre Nicusor Dan si Gabriela Firea

Nicusor Dan, primele declaratii dupa ce a castigat COVARSITOR Primaria Capitalei: ''Primăria Capitalei nu poate fi condusă în stilul Elena Ceaușescu''

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies