Cuplurile pot primi de la stat 15.000 de lei de la stat pentru procedurile de fertilizare. Documentele necesare pentru a accesa programul

Author: Bianca Vidoi

Statul va oferi 15.000 de lei pentru procedurile de fertilizare

Sursa: unsplush

Atât cuplurile, cât și persoanele sigure ce doresc să înceapă o familie vor putea accesa până la 15.000 de lei în cadrul unui program de susținere a natalității.

Această reglementare prin care cuplurile și persoanele singure ce doresc să îți întemeieze o familie vor putea accesa un program pentru a primi suma de 15.000

de lei va putea fi folosită din luna octombrie a acestui an și se regăsește într-o hotărâre de Guvern oficializată miercuri seară.

Citeste si: Sprijin de 15.000 de lei pentru fertilizarea in vitro. Guvernul sare în ajutorul cuplurilor infertile

Ce condiții trebuie să îndeplinească persoanele doritoare

Condițiile pentru persoanele ce vor să acceseze suma de 15.000

de lei pentru procedurile de fertilizare sunt următoarele: vârsta femeii beneficiare să fie între 20 și 45 de ani, beneficiarii să fie cetățeni români și procedurile recomandate să se desfășoare într-o unitate autorizată pe teritoriul României.

Hotărârea nr. 1.103/2022 a fost publicat miercuri în monitorul oficial și anunță că începând cu data de 1 septembrie, peste 2.500 de cupluri sau persoane singure pot accesa suma de 15.000

de lei pentru "proceduri medicale de specialitate care să aibă ca rezultat creșterea natalității"  recomandate de un specialist.

Acest sprijin financiar va fi acordat celor 2.500 de persoane ce doresc să îl acceseze în două tranșe, iar începând din anul 2023, 10.000 de doritori ce vor să își mărească familia pot accesa suma de 15.000 de lei.

Citeste si: Măsuri cuprinse în programul Sprijin pentru România. Când intră fiecare măsură în vigoare și până când se aplică

Documentele necesare pentru a accesa suma de 15.000 de lei

Beneficiarii programului pot primi sprijin financiar pentru maximum trei proceduri în fiecare an.

Pentru primirea sumei de 15.000 de lei, cei intereasți vor trebui să depună o cerere și o declarație pe propria răspundere, alături de o serie de documente doveditoare. Cererile vor fi analizate în termen de 30 de zile de la depunerea lor, acestea putând fi depuse în format electronic către Ministerul Familiei sau fizic la sediile agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din țară.

Zodiac chinezesc FEBRUARIE 2023: Zodiile care se bucură de succes. Previziuni astrale în Anul Iepurelui de Apă

În a doua parte a lunii octombrie, Ministerul Familiei împreună cu Ministerul Muncii vor elabora modelul cererii, al declarației pe propria răspundere, a documentelor doveditoare, precum și modalitatea de acordare a sprijinului financiar, necesare pentru operaționalizarea efectivă a programului.

Citeste si: Vești bune pentru români! Se introduce un nou pachet de măsuri sociale de la 1 mai 2022. Anunțul a fost făcut de Nicolae Ciucă

Sursa: avocatnet.ro

 


Jocul buclucaș al sărutului a iscat mari controverse în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat chiar sub privirile Biei, care nu se aștepta la asemenea gest din partea prietenei sale! „Acum mă scoate Bia pe geam!”

Provocare de senzație în Casa iubirii! Mihaela și Andrei s-au sărutat, în timp ce Bia a asistat aparent indiferentă la jocul buclucaș! „Eram curioasă dacă o să pupe orice fată pe care o are în față!”

Cookies