Cumplita faima a Manastirii Tanacu! Acum zece ani un asa-zis ritual de exorcizare s-a incheiat cu moartea unei maicute de numai 23 de ani

Cazul a starnit indignare in toata tara si a inspirat un film. Ce se intampla in zilele noastre la Tanacu si cat i-a schimbat pe oamenii de acolo tragedia, aflati dintr-un reportaj tulburator realizat de Ioana Rotariu si Cezar Cretu!

Un ritual de exorcizare cumplit, facut intr-o manastire din Romania, soca o lume intreaga acum 10 ani. Irina Cornici, o maicuta bolnava psihic, a murit in chinuri dupa ce preotul si maicutele au legat-o si au infometat-o ca sa-i scoata din trup demonii.

Marturiile de-acum ale rudelor rastoarna, insa, tot ce stiam. Preotul vinovat, Daniel Corogeanu si maicutele respira iar aerul libertatii dupa 4 ani de detentie. Ba chiar, se vorbeste pe la colturi, ca fostul popa poarta iar haine monahale si tine slujbe, desi a fost caterisit, judecat si condamnat.

Renegat de Biserica Ortodoxa, Daniel Corogeanu nu s-a mai intors la Manastirea Tanacu. A primit un teren in apropiere si acolo si-a ridicat o casa, la margine de padure. Aici, ne-a intampinat ospitaliera o femeie in straie de maica: ne-a spus raspicat ca nu prea avem sanse sa gasim ce cautam.

In timp ce preotul condamnat se bucura de respectul si admiratia vecinilor, mama Irinei Cornici nu reuseste nici acum - dupa un deceniu - sa-si gaseasca linistea. De suparare, femeia a suferit un accident vascular, dar faptul ca abia se taraste nu o impiedica sa vina zi de zi la mormantul fiicei.

Rudele maicutei sustin ca n-ar fi fost vorba de exorcizare, de altfel, fata crescuta in orfelinat era bolnava, nu posedata. Preotul si maicile ar fi vrut, de fapt, sa ascunda un furt - Irina ajunsese la manastire cu 3 700 de euro - bani castigati cu greu in Germania, unde lucrase ca ingrijitoare, si care s-ar fi evaporat dupa nenorocire.

Huiduit de unii, protejat de altii, pentru Daniel Corogeanu, fost fotbalist, ajuns preot in Vaslui, viata merge inainte. Cat a invatat, insa, din greseala comisa?

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate