Cum va fi VREMEA pana in luna iunie? Vom avea o primavara cu temperaturi apropiate de normele climatologice si precipitatii excedentare

,

Temperaturile vor fi apropiate de normele climatologice in urmatoarele trei luni, iar precipitatiile vor fi excedentare.

Temperaturile vor fi apropiate de normele climatologice in urmatoarele trei luni, in partea de sud a tarii, si sub aceste norme in restul tarii, iar precipitatiile vor fie excedentare, cu exceptia lunii iunie, cand acestea sunt estimate a fi sub mediile multianuale, in partea de sud a tarii, potrivit prognozei meteorologice pentru intervalul aprilie - iunie 2015, publicata de Administratia Nationala de Meteorologie.

In aprilie, valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice in sud-estul tarii si local in sud, dar se vor situa sub normalul perioadei in restul regiunilor. Pentru luna aprilie, media multianuala lunara de temperatura in Romania este de 9,3 grade Celsius. In aceeasi luna, cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare mediei multianuale, de 51,3 litri/metru patrat, in centrul si nordul tarii si local in restul teritoriului.

In luna mai, temperatura aerului va fi apropiata de normalul climatologic in sud-est si local in sudul si vestul tarii, iar in celelalte regiuni va avea valori sub media multianuala a perioadei, care este de 14,9 grade Celsius. In materie de precipitatii, acestea vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-estice si sudice, unde se vor situa, in general, in apropierea mediilor multianuale, de 66,5 litri/metru patrat.

Potrivit prognozei, iunie vine cu temperaturi apropiate de mediile climatologice, de 18,3 grade Celsius, in cea mai mare parte a tarii. Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa sub normele multianuale in sudul, sud-estul si estul teritoriului, iar in regiunile centrale si nordice sunt posibile, local, cantitati peste aceste norme, de 84,5 litri/metrul patrat.

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%.

 

 

Citește și:

Rețetă de măsline pane. Cum se fac, de fapt, acestea și ce tip de măsline trebuie să folosești

Cu cine s-a iubit Zoia, singura fata a lui Nicolae Ceausescu

Mesaje, SMS-uri și felicitări deosebite de Sfânta Maria. Acum chiar se spune la mulți ani celor care poartă numele de Maria sau Marian

Greseala pe care o fac multi soferi, ii poate costa prea scump. Ce sa nu lasi in masina pe canicula

Ce miros are coronavirus? Specialistii antreneaza caini care sa descopere persoanele infectate asimtomatice


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies