Cum va fi vremea in minivacata de 1 Decembrie. Se anunta schimbari RADICALE

,

Prognoza meteo anuntata de Administratia Nationala de Meteorologie pentru intervalul 19 noiembrie - 2 decembrie.

  • Banat

Vremea va fi rece, cu maxime in medie in jurul a 4 grade si apropiata de regimul termic normal in perioada 20- 23 noiembrie, cand se vor inregistra temperaturi medii cuprinse intre 6 si 8 grade. In perioada 24- 27 noiembrie, va fi mai cald decat in mod obisnuit, cu valori termice diurne in medie intre 8 si 10 grade, apoi vremea se va raci, astfel incat media maximelor va fi in scadere pana in jurul valorii de 3- 4 grade.

Temperaturile minime se vor situa in jurul pragului de inghet in noptile de 20, 23, 24, 25 si 29 noiembrie, iar in ultimele nopti vor scadea spre medii intre -4 si -2 grade. In restul intervalului valorile nocturne vor fi pozitive, in medie pana la 4 grade. Se vor semnala precipitatii moderate cantitativ in zilele de 20 si 21 noiembrie, posibil si in jurul datei de 27 noiembrie, dar temporar si in 19 noiembrie, si dupa 28 noiembrie, cand vor fi slabe cantitativ. 

  • Crisana

Vremea va fi mai rece in prima zi, cu maxime in medie in jurul a 4 grade, apropiate de regimul termic normal, in perioada 20- 23 noiembrie, cand se vor inregistra temperaturi medii cuprinse intre 6 si 8 grade. Ulterior, in perioada 24- 27 noiembrie, va fi mai cald decat in mod obisnuit, cu valori termice diurne in medie intre 8 si 11 grade, apoi vremea se va raci, astfel incat media maximelor va fi in scadere pana in jurul

valorii de 2- 4 grade. Temperaturile minime se vor situa in jurul pragului de inghet in noptile de 20, 23, 24, 25 noiembrie, iar in ultimele nopti vor scadea spre medii de pana la -4 grade Celsius. In restul intervalului, valorile nocturne vor fi pozitive, in medie pana la 2- 4 grade. In privinta precipitatiilor, acestea vor fi moderate cantitativ in zilele de 20 si 21 noiembrie, posibil si in jurul datei de 27 noiembrie, dar temporar si in 19 noiembrie si dupa 28 noiembrie, cand vor fi slabe cantitativ. 

  • Transilvania

Pana pe 24 noiembrie, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit, cu maxime cuprinse in medie intre 1 si 4 grade, dupa care in perioada 25- 27 noiembrie se va incalzi, media maximelor urmand a se situa intre 5 si 8 grade. Incepand din 28 noiembrie, valorile termice diurne vor fi din nou in scadere si se vor situa pana pe 2 decembrie, spre medii in jurul a zero grade Celsius.

Temperaturile minime se vor situa sub pragul de inghet in majoritatea intervalului, insa cele mai reci nopti vor fi cele din perioada 23- 25 noiembrie si 30 noiembrie- 2 decembrie, cand media va scadea pana spre -8 grade Celsius. Vor fi precipitatii, local moderate cantitativ in ziua de 19 noiembrie si slabe cantitativ, temporar in zilele de 20, 21, 27 si 28 noiembrie, iar in restul intervalului probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa. 

  • Maramures

Vremea va fi rece, cu maxime in medie in jurul a 3 grade si apropiata de regimul termic normal, in perioada 20- 23 noiembrie, cand se vor inregistra temperaturi medii de 5- 6 grade. In perioada 24- 27 noiembrie, va fi mai cald decat in mod obisnuit, cu valori termice diurne in medie intre 6 si 8 grade, apoi vremea se va raci, astfel incat media maximelor va fi in scadere pana in jurul valorii de 2 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa in jurul pragului de inghet in noptile din perioadele 20- 22 noiembrie si 26- 28 noiembrie. In celelalte nopti, valorile termice vor scadea spre medii cuprinse intre -6 si -4 grade. Se vor semnala precipitatii in general slabe cantitativ in intervalele 19- 21 noiembrie si 25 noiembrie- 2 decembrie. 

  • Moldova

Mediile maximelor ce se vor situa intre -2 si 1 grad Celsius, cu exceptia zilelor de 26 si 27 noiembrie, cand vor fi in medie valori diurne pana in jurul valorii de 4 grade. Media minimelor termice va fi cuprinsa intre -4 si -1 grad in noptile din perioadele 20- 22 noiembrie si 26- 29 noiembrie, iar in rest se vor situa in general intre -8 si -6 grade, local chiar si sub pragul gerului in noptile de 23 si 24 noiembrie. Precipitatiile vor fi mai insemnate cantitativ in ziua de 19 noiembrie, respectiv mai slabe in 20, 21, 27 si 28 noiembrie. In restul intervalului probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa. 

  • Dobrogea

In prima zi a intervalului de prognoza, vremea va fi calda, cu o medie a temperaturilor maxime in jurul a 10 grade, apoi se va raci, astfel ca in zilele de 22 si 23 noiembrie media va scadea spre 1 grad Celsius. Incepand din 24 noiembrie, valorile termice diurne vor fi in crestere si vor ajunge in medie la 8- 11 grade, in perioada 25- 28 noiembrie, dupa care in ultimele zile vor fi din nou in scadere spre o medie de 3- 4 grade. Minimele termice vor avea, de asemenea, fluctuatii de-a lungul celor doua saptamani, astfel ca vor scadea de la o medie de 1- 2 grade, in primele nopti, spre -5 grade in noptile de 23 si 24 noiembrie, dupa care vor creste in medie spre 2- 4 grade, in perioada 26- 28 noiembrie, apoi vor scadea spre valori intre -3 si -2 grade, in ultimele nopti. Vor fi precipitatii moderate cantitativ in ziua de 19 noiembrie si slabe cantitativ, temporar, in zilele de 20, 21 si in jurul datei de 27 noiembrie, iar in restul intervalului probabilitatea de aparitie a acestora va fi redusa. 

  • Muntenia 

Media maximelor va fi cuprinsa intre 0 si 4 grade, cu exceptia perioadei 25- 28 noiembrie, cand vor fi in medie valori termice de 5- 8 grade, apropiate de cele normale. In schimb, minimele termice se vor situa in jurul pragului de inghet in perioadele de 20- 22 noiembrie si 27- 29 noiembrie, iar in rest se vor incadra in general intre -6 si -4 grade. Din punct de vedere pluviometric, se anunta precipitatii moderate cantitativ in perioada 19- 21 noiembrie si slabe cantitativ intre 26 si 29 noiembrie. In restul intervalului, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi redusa. 

  • Oltenia

Se anunta vreme mai rece decat in mod obisnuit in cea mai mare parte a intervalului, astfel ca media maximelor va fi cuprinsa intre 1 si 4 grade, mai putin in perioada 26- 28 noiembrie, cand vor fi in medie valori termice in jurul a 6 grade, apropiate de cele normale. Minimele termice se vor situa in jurul pragului de inghet in perioadele de 20- 22 noiembrie si 27- 29 noiembrie, iar in rest se vor incadra in general intre -4 si -2 grade. Precipitatiile vor fi moderate cantitativ in zilele de 20 si 21 noiembrie si slabe cantitativ in 19 noiembrie, precum si in perioada 26- 29 noiembrie. 

  • La munte

Vremea se anunta rece in cea mai mare parte a intervalului, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsa intre -4 si 0 grade Celsius, exceptand perioada 24- 27 noiembrie, cand vor fi in medie valori termice in jurul a 3- 4 grade. Minimele termice vor fi preponderent negative si se vor situa, in medie, intre -6 si -2 grade, iar in ultimele nopti spre -10 grade Celsius. Totodata, vor fi precipitatii moderate cantitativ in data de 19 noiembrie, respectiv slabe in zilele de 20 si 21 noiembrie, dar si in perioada 26- 29 noiembrie. 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Live Stream Online Survivor Romania - Editia de sambata, 17 aprilie – VIDEO. Razboiul dintre Zanni si Elena Marin continua!

Nelu Tătaru, după tragedia de la Victor Babeș: TIR-urile de ATI ar trebui folosite doar când cresc mult cazurile grave

Clasament Survivor România 2021. O concurentă nouă ajunge pe locul 1 în topul eficacității. Pe ce loc au ajuns Zanni și Jador

Mellina si Morosanu au ajuns in Romania! Primele declaratii de la aeroport! Iata cum au fost intampinati!

Cum explica medicii moartea pacientei din Cluj depistata cu COVID-19, desi fusese vaccinata cu ambele doze!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies