Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă din punct de vedere meteorologic

Author: Diana Ghita

Cum va fi vremea în România în luna mai

Sursa: Pexels.com

Meteorologii ANM anunță că luna mai va fi instabilă, întrucât va fi marcată de diverse fenomene meteorologice, precum ploi și vânt puternic, dar și temperaturi foarte ridicate.

Cu intrarea în ultima lună a primăverii, ne pregătim să îmbrățișăm luna mai cu toate schimbările ei imprevizibile din punct de vedere meteorologic. Încă din primele zile, vom observa că vremea își continuă capriciile, iar tranziția de la primăvară la vară este plină de surprize.

Cum va fi vremea înainte de Paște

Deși luna mai poartă numele Florar, vremea ne surprinde cu un peisaj care sugerează mai degrabă sosirea lui Cireșar.

Cu toate că temperaturile s-au încălzit încă de la începutul anului, vremea din ultimele săptămâni ne-a demonstrat că frigul se poate întoarce oricând, așa că trebuie să fim pregătiți pentru orice.

Într-adevăr, luna mai este cunoscută pentru instabilitatea ei meteorologică. De exemplu, de 1 mai ne așteptăm să avem parte de ploi și averse, tipice pentru acest sezon. Aceste fenomene vor fi tot mai persistente pe parcursul zilei, și for afecta, în special, litoralul și jumătatea de est a țării.

Cu toate că cantitățile de apă nu vor fi foarte mari, vor fi nori și, mai ales, vânt. De asemenea, temperaturile vor scădea, în comparație cu cele din zilele anterioare.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță valori termice peste cele specifice acestei date calendaristice: Prognoza meteo pentru ziua de marți, 30 aprilie 2024

După Paște, vremea se menține instabilă, atât în zonele de munte, cât și pe litoral și în București.

Ulterior, în săptămânile următoare, temperaturile vor fi ușor mai reci decât cele normale pentru această perioadă, însă vor reveni la valorile obișnuite spre finalul lunii mai.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cum va fi vremea pe parcursul lunii mai

Conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 29 aprilie- 27 mai 2024, temperaturile medii vor fi mai ridicate față de cele specifice în prima săptămână a lunii, iar cantitățile de precipitații vor fi apropiate de media

normală.

În săptămânile următoare, estimările indică temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă calendaristică, cu precipitații, în general, apropiate de media obișnuită. Totuși, în ultimele două săptămâni din luna mai, ne așteptăm la valori termice peste cele normale și la precipitații apropiate de media obișnuită.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de până la 27 de grade Celsius: Prognoza meteo pentru ziua de luni, 29 aprilie 2024

Este important de adus în prim-plan faptul că respectivele prognoze sunt furnizate de către ECMWF, iar fenomenele extreme care au o scurtă durată de manifestare nu pot fi estimate de acest produs, potrivit ANM.

Cu toate acestea, ar trebui să fim pregătiți pentru orice schimbare meteorologică în această lună de tranziție, iar aceste prognoze ne ajută să ne planificăm activitățile în consecință.

 


Robi, măcinat de gelozie! Concurentul a vrut să afle neapărat ce au vorbit Patrick și Virginia la camera roșie! Iată ce răspuns neașteptat a primit din partea fostei sale iubite!