Cum va fi vremea de Rusalii. Meteorologii au anunțat prognoza pentru zilele de 20 și 21 iunie

,

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea de Rusalii. Cei care vor beneficia atunci de o mini vacanță își pot face planurile, în funcție de prognoza de pe 20 și 21 iunie.


In articol:

Vara a început cu o vreme destul de instabilă și neprietenoasă.

Prima lună a sezonului a debutat cu ploi și cu temperaturi destul de scăzute pentru această perioadă a anului. Meteorologii au anunțat deja și cum va fi vremea de Rusalii.

Prognoza pe luna iunie. Cum va fi vremea în prima lună de vară

Conform calendarului, vara a început în mod oficial. Cu toate acestea, primele zile din luna iunie nu au fost pe placul românilor.

A plouat destul de mult, în toate zonele țării, iar temperaturile au indicat mai degrabă un debut de toamnă decât startul verii.

Și veștile proaste nu se opresc aici. Deși în week-end a fost plăcut și nu a mai plouat, decât pe arii restrânse, meteorologii ne avertizează să nu ne scoatem încă din dulapuri costumele de baie.

În prima lună a verii, temperaturile maxime nu vor depăși 26 de grade.

Vremea va fi capricioasă, regimul pluviometric va fi excedentar, iar vântul va sufla destul de puternic, pe alocuri.

De-abia în ultimele zile din iunie putem avea noroc să simțim mai puternic razele soarelui. La finalul lunii, termometrele pot indica 28-29 de grade.

Vremea de Rusalii

Ca în fiecare an, bugetarii vor beneficia de o mini vacanță de Rusalii. Anul acesta, sărbătoarea va avea loc pe 20 și pe 21 iunie, care sunt declarate zile libere legale.

Astfel, persoanele care lucrează la stat vor fi libere începând de sâmbătă, 19 iunie, și vor reveni la muncă marți, pe 22 iunie.

Din păcate, meteorologii le strică planurile celor ce și-ar fi dorit să meargă la mare sau la munte în aceste zile. În jurul datei de 20 iunie, deci de Rusalii, sunt așteptate ploi torențiale și furtuni, în aproape toată țara.

Iată care este prognoza meteo pentru fiecare săptămână din luna iunie:

7 iunie – 13 iunie

În această săptămână, valorile termice vor fi sub cele normale pentru această perioadă a anului.

În sud-vestul țării, în zona Carpaților Meridionali, dar și în zona Dobrogei vor fi destul de multe precipitații, în timp ce în restul țării regimul pluviometric va fi deficitar.

14 iunie- 20 iunie

Nici la jumătatea lunii iunie situația nu se va îmbunătăți prea mult. Va fi, în continuare, destul de răcoare pentru această perioadă. De asemenea, în sudul și în sud-estul țării vor cădea cantități impresionante de precipitații.

21 iunie- 27 iunie

Vremea începe să devină mai stabilă și să se încălzească ușor, iar vântul va sufla moderat. Va ploua însă destul de mult în jumătatea nordică a țării, iar în rest, precipitațiile se vor situa în jurul valorilor normale pentru această perioadă.

Temperaturile vor fi mai scăzute decât ar trebui. Maxima nu va trece de 27 de grade.

28 iunie- 4 iulie

Finalul lunii iunie va aduce o încălzire în toată țara și vom avea parte chiar și de primele zile caniculare din 2021.

În sudul țării vor fi și 35 de grade Celsius, iar în estul Transilvaniei și pe litoral, termometrele vor arăta în jur de 32 de grade.

La începutul lui iulie, temperaturile vor depăși 33-34 de grade, în mai toate regiunile țării.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Momente de panica la “Bravo, ai stil! Celebrities”! Ilinca Vandici: “M-am blocat aici!”

Ion Cristoiu face TABLOUL CRIZEI politice: Personajele lui Caragiale vorbesc şi uneori chiar trăiesc sub influenţa presei. A presei proaste

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, incepe procesul “dragostei” de 1 milion de Euro

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în ”ROventura”, plaiuri buzoiene, ”Athosul” românesc

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies