DULCEAȚA DE SMOCHINE. Este o dulceață aromată și cu un gust inconfundabil, astfel că oferă un adevărat răsfăț papilelor gustative.
REȚETĂ dulceață de smochine
DULCEAȚA DE SMOCHINE. Există o rețetă de dulceață de smochine cu care nu vei da greș niciodată și pe care trebuie să o salvezi.
Studiile realizate de-a lungul timpului au arătat că smochinele pot regla tensiunea arterială, pot regla nivelul de zahăr din sânge și pot da un aspect luminos pielii, acestea având o mulțime de beneficii pentru organism.
REȚETĂ dulceață de smochine: ingrediente necesare
Dulceața de smochine nu este deloc un preparat complicat, chiar dacă la prima vedere poate da această impresie. O dulceață de smochine delicioasă are nevoie de doar 3 ingrediente simple.
- 3 kilograme de smochine
- 1,5 kilograme de zahăr
- 3 lămâi
Citeste si: Tarta cu smochine
REȚETĂ dulceață de smochine: mod de preparare
Dulceața de smochine nu se prepară greu, însă trebuie să iei în calcul faptul că vei avea nevoie de 2 zile pentru a o pregăti. Este foarte important să tai smochinele în bucăți mici, să torni peste ele zeama de la cele 3 lămâi și zahărul, să acoperi totul cu un capac și să lași de-o parte până a doua zi. Astfel, smochinele vor deveni zemoase, iar sucul obținut te va ajuta să prepari cea mai bună dulceață.
După ce ai amestecat smochinele cu zahărul și zeama de lămâie și le-ai lăsat peste noapte, a doua zi trebuie să separi fructele de suc. Apoi trebuie să pui sucul la fiert până dă în clocot și ulterior să adaugi fructele. Lasă totul pe foc jumătate de oră, după care strecoară fructele, păstrează-le într-un recipient, lăsând sucul să mai fiarbă până când își reduce volumul la jumătate. La final, adaugă din nou fructele în suc și mai lasă pe foc 20 de minute.
Dulceața de smochine este gata în momentul în care siropul este închegat și nu curge imediat din lingură.