Cum scapi rapid de petele de sare de pe incaltaminte

Pe timpul iernii, sarea folosita pentru topirea ghetii lasa urme neplacute pe incaltamintea din materiale mai sensibile precum pilea naturala sau pielea intoarsa.

Ei bine, pentru a scapa de neplacutele dungi sau pete de sare si pentru a nu lasa incaltamintea sa se deterioreze din cauza actiunii sarii, este bine sa ne folosim de un truc simplu si mereu la indemana. In primul rand, incaltamintea trebuie curatata cat mai repede. Petele proaspete se curata usor folosind o carpa imbibata intr-o solutie formata dintr-o parte otet alb si o parte apa. Daca petele sunt mai vechi si trucul nu isi face efectul, incearca sa folosesti mai putina apa in solutie sau doar otet  simplu. Otetul are si el o actiune coroziva asupra materialului, dar daca folosesti crema de pantofi dupa curatare, suprafata pantofului nu va avea de suferit.

Daca nici otetul nu functioneaza, ramane sa scoatem asul din maneca – ceapa. Cu o jumatate de ceapa se freaca zona cu probleme pana cand petele dispar. Apoi se clateste zona cu apa calduta si se aplica un strat de crema de pantofi.

 

 

Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setări confidențialitate