Cum scăpaţi cel mai sigur de gândacii de bucătărie

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 26 aug 2021, 11:40

Ni se întâmplă tuturor să avem probleme cu gândacii de bucătărie sau alte insecte care ne cotropesc locuinţa.

Mai întâi observăm doar câţiva, iar în scurt timp ne dăm seama că, de fapt, numărul lor este mult mai mare. Pentru că se înmulţesc rapid, se ascund în locuri în care noi nu avem acces şi ne scapă controlul extrem de uşor.

Iată cum este cel mai sigur că scăpăm de ei:

Ocupaţi-vă mai atent de curăţenie!

Trebuie să faceţi curăţenie nu numai pentru a preveni apariţia gândacilor, care uneori ajung la noi din cauza sistemului de instalaţii, ci şi pentru a scăpa de ei.

Îndepărtaţi mâncarea ce i-ar putea tenta, dar şi ouăle lor. De asemenea, este important să nu folosiţi aceeaşi mătură, să schimbaţi sacul de la aspirator după fiecare folosire şi să dezinfectaţi toate lucrurile.

Asiguraţi-vă că nu au pe unde pătrunde în apartament

Înainte de a începe “marea exterminare”, asiguraţi-vă că aţi astupat toate gurile de aerisire din pereţi, pe unde au obiceiul să pătrundă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cele mai importante instrumente, soluţiile anti-insecte

Desigur că, pentru a scăpa cu adevărat de insecte, trebuie să folosiţi anumite substanţe, care vă ajută să le exterminaţi.

Există anumite soluţii pe care le puteţi lăsa aplica în locurile unde se ascund ele, adică în diferite colţuri din dulapuri, spre exemplu, şi pe care le puteţi folosi fără ajutorul specialiştilor. Pe covera.ro poţi găsi mai multe tipuri de insecticid.

Ţineţi alimentele la loc ferit

Un alt aspect important al luptei împotriva gândacilor este acela al depozitării alimentelor, care îi vor atrage în permanenţă.

De aceea, este important să le păstraţi în caserole sau în cutii la care ei nu au acces.