Cum sa iti imbunatatesti sanatatea - 5 suplimente pe care nu trebuie sa le ratezi

Author: Lavinia Medrea

In ultima vreme, suntem asaltati de informatii despre sanatate din toate partile, ceea ce poate deveni coplesitor. Oare sa iei suplimentul X sau Y?

Oare ar trebui sa renunti la carne si sa faci sport foarte multe ore pe zi? Astazi simplificam putin lucrurile impreuna si facem lumina, astfel incat sa iti fie mai clar de unde trebuie sa incepi in ceea ce priveste suplimentele alimentare pentru sanatatea ta.

Fii mai sanatos cu 5 suplimente esentiale

1. Vitamina D

Probabil ai auzit deja de suplimentele cu vitamina D, dar stiai ca deficiența poate fi cauza multor dezechilibre in corp? Daca ai stari de oboseala, nu prea stai pe afara sau te simti mereu epuizat, ar fi cazul sa iti faci o analiza de vitamina D si sa o suplimentezi. Ai grija sa iei un supliment de calitate, de la producatori de renume.

2. Aminoacizi

Daca ai o perioada in care trebuie sa gandesti intens sau esti in sesiune, este o idee excelenta sa iei Cebrium - un supliment alimentar foarte util, care sustine productivitatea creierului. Consta in aminoacizi care stimuleaza atat atentia, cat si memoria, facilitand comunicarea dintre neuroni.

3. Magneziu

Alaturi de vitamina D, magneziul se gaseste cel mai des in deficit la majoritatea persoanelor. Similar cu efectele lipsei de vitamina D, lipsa de suficient magneziu duce la oboseala, ceata mintala, confuzie, lipsa de motivatie si de energie etc. Iti recomandam sa te documentezi referitor la tipurile de suplimente de magneziu (glicinat, taurat, oxid etc.) si sa il alegi pe cel potrivit conform nevoilor tale (pentru somn mai bun, pentru relaxare, pentru starea de bine musculara etc.).

4. Omega 3

In mod ideal, ar trebui sa ne luam omega 3 din alimentatie. Dar cum putine persoana mananca peste gras de minim 3 ori pe saptamana sau avocado zilnic, majoritatea dintre noi avem nevoie sa suplimentam. Din nou, important este sa alegi un produs care sa iti ofere doza zilnica de care ai nevoie.

5. Calciu

Daca descoperi ca ai o deficienta de calciu, cel mai probabil nu iti iei necesarul zilnic din alimentatie. Incearca sa incluzi cat mai des lactate si oua in dieta ta, insa pana reusesti sa faci aceste schimbari, poti suplimenta cu produse special create.

Ca in cazul oricaror suplimente, recomandarea noastra este sa te consulti cu un medic inainte sa incepi orice cura de administrare. Mai mult, citeste cu atentie prospectul fiecarui supliment pe care intentionezi sa il adaugi in dieta zilnica si incearca, pe cat posibil, sa ai un stil de viata cat mai sanatos. Dupa cum le spune si numele, aceste produse sunt menite doar sa suplimenteze ceea ce ii oferi organismului tau zi de zi. Asadar, ai grija sa faci miscare in fiecare zi, sa mananci variat si din surse cat mai naturale si sa te hidratezi corespunzator. Daca nu esti sigur care sunt nevoile corpului tau, poti intotdeauna sa consulti un specialist, fie el nutritionist, fie chiar medicul de familie.