Cum să îți alegi laptopul potrivit pentru tine

Author: Lavinia Medrea

Achiziționarea unui laptop poate fi o provocare dată fiind oferta foarte variată de modele disponibile.

Dacă vei arunca o privire peste ofertele magazinelor online, vei observa că există mai multe modele decât oricând, ceea ce poate îngreuna destul de mult luarea unei decizii.

Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că laptopul este un dispozitiv de o importanță deosebită, așa că este foarte important să depui toate eforturile necesare pentru a face o alegere cât mai inspirată.

Prin urmare, dacă îți dorești să alegi unul dintre cele mai bune laptopuri va trebui să folosești cât mai multe criterii sau sa verifici site-ul laptopuri.club!

Ghid achiziționare laptop

Atunci când ai așteptări foarte mari de la dispozitivul pe care îl cumperi, este foarte important să folosești cât mai multe criterii, astfel încât șansele de a face o alegere inspirată să crească în mod considerabil.

Despre cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când cumperi un laptop vom discuta și noi în rândurile următoare. Iată care sunt aspectele pe care trebuie să le ai în vedere pentru o achiziție reușită:

1. Bugetul de care dispui

Înainte de toate, este foarte important să stabilești un buget pentru achiziționarea laptopului. Cu alte cuvinte, cât de mult ești dispus să plătești pentru laptopul pe care îl cumperi?

În comerț vei găsi diferite modele, care pot fi încadrate în diferite categorii de buget, așa că stabilirea unui astfel de buget te poate ajuta să câștigi timp prețios.

Bugetul stabilit va putea fi folosit apoi ca un criteriu pentru filtrarea produselor, iar astfel șansele de a găsi mai rapid laptopul potrivit pentru tine vor crește în mod considerabil.

2. Modul în care vei folosi laptopul

Mai apoi, va trebui să te gândești la modul în care urmează să folosești laptopul pe care îl vei cumpăra.

Există diferite scopuri de utilizare a unui laptop, iar fiecare utilizator are propriile nevoi. Mai apoi, în funcție de acestea, vei alege un laptop care să satisfacă toate cerințele tale.

De exemplu, există laptopuri pentru jocuri video. Aceste laptopuri de gaming, după cum mai sunt ele cunoscute, trebuie să fie dotate cu componente de top, astfel încât jocurile video să ruleze fără probleme.

La fel de performant ar trebui să fie laptopul și în cazul în care vei utiliza acest dispozitiv pentru editare foto și video.

În schimb, dacă ai nevoie de un laptop pe care îl vei folosi pentru a naviga pe internet, pentru a te uita la filme sau pentru programe de tip office, configurația poate fi o idee mai modestă, așa că nu vei plăti un preț foarte mare pentru acesta.

3. Procesorul

Acum că ai stabilit motivul pentru care ai nevoie de un laptop nou, dar mai ales bugetul de care dispui, urmează partea mai complicată: specificațiile tehnice.

Este esențial să te asiguri că laptopul este echipat cu componente care pot garanta performanțe înalte, așa că o verificare a listei de specificații este mai mult decât esențială.

Pentru început, asigură-te că laptopul pe care îl cumperi este echipat cu un procesor cât mai performant, care să satisfacă toate cerințele tale.

De exemplu, dacă ai nevoie de un laptop care să ofere performanțe ridicate, un procesor i5 sau i7 reprezintă o alegere pe care o recomandăm.

Desigur, pentru performanțe optime, un procesor Intel Core i9 se dovedește a fi cea mai bună alegere, însă și prețul laptopului va fi pe măsură!

4. Placa video

O altă componentă importantă a laptopului este placa video. Iar dacă laptopul va fi folosit pentru jocuri video sau pentru editare, atunci placa video ar trebui să fie dedicată precum și un model de ultimă generație.

În schimb, dacă nu urmează să folosești laptopul pentru astfel de activități, o placă video integrată este mai mult decât suficientă.

5. Memorie RAM

Componentele anterioare au nevoie de susținerea unei memorii RAM generoase, deoarece de aceasta depinde buna rulare a aplicațiilor sau jocurilor video folosite.

Pentru a te putea bucura de o experiență fluidă și eficientă, memoria RAM ar trebui să fie cât mai generoasă.

Noi îți recomandăm să mizezi pe un laptop cu memorie de minim 8 GB, pentru activități obișnuite, iar dacă urmează să te joci sau să faci editare video, atunci memoria RAM ar trebui să fie de minim 16 GB sau chiar mai mult.

Cu alte cuvinte, cu cât memoria RAM este mai generoasă, cu atât mai bine!

6. Spațiul de stocare

Nu trebuie să uităm de spațiul de stocare! Dacă urmează să stochezi foarte multe fișiere în memoria laptopului tău, aceasta ar trebui să fie cât mai generoasă.

În general, capacitatea de stocare este aleasă în funcție de propriile nevoi, așa că este important să te gândești foarte bine la acest aspect înainte de a face o alegere anume.

Cu toate acestea, trebuie să îți oferim o recomandare: alege un laptop cu stocare SSD, deoarece acesta va fi mult mai rapid.

7. Ecran

Ecranul este și el foarte important pentru ca laptopul cumpărat să ofere o experiență de utilizare cât mai plăcută.

Ține cont de rezoluția ecranului, dar și de tehnologia acestuia, astfel încât să poți face o alegere de care să te bucuri cât mai mult.

Desigur, cu cât mai înaltă va fi rezoluția, cu atât mai plăcute vor fi imaginile.

8. Baterie

În final, bateria reprezintă unul dintre ultimele detalii de care trebuie să ții cont atunci când dorești să cumperi un laptop.

Din acest punct de vedere, autonomia oferită de bateria laptopului pe care îl cumperi ar trebui să fie cât mai extinsă, astfel încât să îl poți folosi pentru o perioadă îndelungată fără a fi necesară conectarea sa la priză.

Cu toate acestea, dacă nu urmează să folosești laptopul departe de birou și nu ai nevoie ca acesta să fie foarte portabil, atunci autonomia bateriei nu mai este chiar atât de importantă. Totuși, va trebui să te gândești și la momentele în care ar putea apărea o pană de curent.

Acestea sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când cumperi un laptop. Folosește recomandările noastre, iar alegerea pe care o vei face sigur nu te va dezamăgi.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.