Cum să folosești riflajele în amenajarea casei. Idei originale

Author: Ana Filip
Actualizat: 08 iul 2022, 11:12

Riflajele, fie că sunt din PAL, MDF ori lemn, pot să pună în valoare orice încăpere, grație beneficiilor estetice pe care le oferă. Puține obiecte pot să transforme decorul unei bucătării, al unui living ori dormitor atât de repede pe cât o fac aceste panouri. 

Eleganța și naturalețea pe care riflajele le imprimă unui spațiu nu pot fi egalate de alt obiect de decor. Acestea pot fi integrate cu ușurință în orice încăpere – de la holul de la intrare până la bucătărie și chiar baie. Dacă te-a cucerit și pe tine noul trend în amenajări interioare, însă nu știi cum să îl introduci în locuința, biroul ori business-ul tău, îți prezentăm în continuare câteva idei care te vor cuceri. 

1. Riflajele în amenajarea holului de la intrare

Nu crezi că poți transforma un hol banal într-unul interesant? Ei bine, un perete decorat cu riflaje este o soluție ușor de implementat și cu efecte rapide. Renunță la piesele de mobilier masive care îți răpesc din spațiu și te încarcă vizual și alege să montezi un curier simplu cu panouri. Nu este necesar să decorezi întregul perete, ci doar zona unde obișnuiești să agăți hainele și geanta. Mai ai nevoie doar de o ladă cochetă și de un pantofar elegant și holul de la intrare va arăta ca unul desprins din revistele de amenajări interioare. 

2. Riflajele pentru decorarea colțului de lectură

Ți-ai amenajat un colț de lectură în sufragerie, în dormitor ori chiar pe balcon, însă simți că lipsește ceva care să îi dea un aer natural și primitor. Panourile decorative te pot ajuta să transformi acest loc într-o rază de relaxare în care să te retragi la final de zi ori în weekend. Alege peretele pe care să pui accentul și așază un fotoliu confortabil în zonă. Poți personaliza spațiul prin includerea unor rafturi interioare pe care să ții cărțile ori revistele. 

3. Panourile decorative în amenajarea dormitorului

Riflajele te pot ajuta să atragi atenția asupra unui anumit loc din încăpere ori să împarți spațiul în două zone. În dormitor sunt folosite deseori pentru a accentua peretele de la căpătâiul patului, însă le poți utiliza și în alte moduri interesante. Spre exemplu, dacă ai zona de lucru în dormitor și vrei să o separi vizual ca să nu te cuprindă o stare de stres apăsătoare, mizează pe riflaje în amenajare. Atât experții în Feng Shui, cât și designerii de interioare recomandă să delimitezi zona de lucru de cea de odihnă, altfel se creează un dezechilibru pe plan personal și profesional.

 

Panourile decorative mai pot fi folosite pentru a separa două spații în zonele open space, așa cum sunt birourile, unele garsoniere sau studiourile. La o simplă căutare pe internet, vei observa că în multe studiouri sunt folosite riflaje pentru a delimita zona cu pat de cea cu canapea, creând astfel impresia de intimitate între dormitor și un posibil living.

4. Amenajarea livingului cu riflaje

Livingul prezintă o ofertă generoasă în privința ideilor în care poți utiliza riflajele. Le poți folosi pentru decorarea peretelui din spatele televizorului, pentru zona de luat masa ori pentru un colț de relaxare. Șipcile pot fi montate pe perete, pe un suport ori prinse între tavan și podea, în funcție de preferințele tale. 

Posibilitățile de amenajare sunt multiple, însă trebuie să ții cont de o regulă importantă în amenajări - „Less is more”. Este indicat să nu folosești panouri decorative în exces în locuință ori la birou, ci într-o proporție de 25%, altfel pot încărca spațiul inestetic. 

Chiar dacă riflajele interioare au fost apreciate la început mai mult pentru latura estetică, acum rolul practic începe să devină din ce în ce mai atrăgător. Acestea reprezinta un element de decor inedit, care alungă monotonia din amenajare, dar și o soluție care poate rezolva problemele de spațiu. 

 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!