Cum sa faci miscare atunci cand nu poti iesi in parc?

Author: O.P.

Nu-i asa ca este paradoxal cum ne plangem de fiecare data ca nu avem timp pentru diverse activitati fizice, iar acum cand avem parte de el din plin, pur si simplu nu gasim activitati cu care sa ne umplem timpul? Noul coronavirus ne pune acum in postura de a ne izola, iar aceasta distantare sociala poate crea momente de anxietate in randul celor mai multi dintre noi. Insa, exista si o parte buna a acestei autoizolari: in sfarsit avem timpul necesar pentru diverse activitati! 

Si cum miscarea este atat de importanta pentru sanatatea noastra fizica, dar si mentala, iar activitatile sportive de grup sunt interzise, ne-am gandit sa-ti propunem cateva activitati si ce poti folosi pentru miscarea zilnica in jurul casei sau al blocului. In plus, le poti folosi si in parc, dupa ce va trece starea de urgenta! 

Plimba-te cu trotineta electrica 

Pana de curand, trotinetele electrice reprezentau o modalitate foarte eficienta pentru deplasarea prin oras si multe persoane au inceput sa opteze pentru acestea drept solutii alternative de deplasare, pentru a evita astfel aglomeratia de la orele de varf. Odata cu perioada de izolare, insa, deplasarea prin oras, chiar si pe distante scurte, este limitata la cateva activitati ce tin de decesitatile majore ale fiecaruia din noi. Acest lucru nu inseamna, insa, ca nu poti folosi o trotineta electrica in scop recreativ, in jurul casei tale, evitand contactul cu alte persoane. Cu siguranta vei aprecia mult mai mult aceste momente de miscare in aer liber, fie ele pentru un timp scurt! 

Opteaza pentru o activitate distractiva pe un hoverboard

Hoverboard-urile s-au transformat in unele dintre cele mai populare mijloace de transport, acest lucru datorandu-se si numeroaselor beneficii pe care acestea le au pentru sanatate. Si daca usurinta cu care te poti deplasa cu un hoverboard este un avantaj incontestabil, ei bine afla ca acesta are si un impact benefic asupra conditiei tale fizice! Pe langa faptul ca este practic si foarte usor de intretinut, un hoverboard este o modalitate ideala de a arde calorii, imbunatatindu-ti, in acelasi timp, reflexele si echilibrul. Asadar, opteaza si tu pentru o plimbare rapida pe un hoverboard in jurul casei sau al blocului si ofera-ti o stare buna de spirit in perioada de izolare! 

Da o tura cu bicicleta 

Mersul pe bicicleta este un mijloc de transport foarte des intalnit, dar si o modalitate de relaxare excelenta. Indiferent de tabara in care te afli, te poti bucura de beneficiile pe care bicicletele si mersul pe bicicleta le au asupra sanatatii tale fizice si mentale. Iar acum, in perioada de izolare, este momentul oportun in a-ti lua bicicleta si a da o tura in jurul casei sau al blocului! Mai mult decat atat, poti folosi chiar bicicleta pentru a merge pana la magazinul din cartier, in ideea aprovizionarii cu alimente si alte lucruri necesare in perioada pandemiei. 

Urmareste antrenamente de fitness online 

Chiar daca salile de fitness au fost inchise temporar de catre autoritati, pentru a preveni raspandirea pandemiei de coronavirus, majoritatea antrenorilor personali ofera antrenamente fitness live, pe streaming online. Asadar, chiar si in perioada de autoizolare, te poti abona la una din salile de fitness preferate care ofera astfel de servicii si iti poti incepe antrenamentele fitness la tine in living, in timp ce urmaresti miscarile antrenorului de fitness, online. Achizitioneaza-ti ganterele si echipamentul de fitness si pune-te in miscare! 

Perioada de autoizolare nu este o scuza in a nu-ti pune corpul in miscare, mai ales cu atatea activitati la dispozitie. Fie ca alegi o trotineta electrica, un hoverboard, o bicicleta sau un antrenament fitness online, cel mai important este sa constati cat de importanta este miscarea pentru sanatatea ta si cat de mult iti pot influenta starea de spirit aceste activitati, cu atat mai mult in aceasta perioada in care recomandam cumparaturile online!

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!