Cum să alegi un smartphone pentru copilul tău

,

Atunci când copilul ajunge la vârsta la care telefonul devine necesar, părinții încep căutările pentru un dispozitiv care să i se potrivească, însă aceasta este o misiune mai complicată decât pare la prima vedere. Alegerea unui telefon pentru copil trebuie făcută cu responsabilitate. Este absolut necesar să te asiguri că are mai multe elemente de siguranță digitală și caracteristici care să-l facă util și plăcut. Ai la dispoziție diferite opțiuni, și îți recomandăm să iei în calcul și câteva aspecte pe care ți le vom sintetiza în continuare.

Control parental

Mulți producători de telefoane mobile lansează modele special destinate copiilor, cu funcții de control parental preinstalate. Însă această caracteristică trebuie setată la multe modele și îți recomandăm să faci asta, pentru a avea un control al activităților pe care le are copilul tău pe telefon. Când activezi această opțiune, vei putea urmări apelurile și mesajele, unde se află și cât timp petrece pe telefon.

Rezistență

Un copil va fi foarte încântat să aibă telefon mobil, dar chiar dacă va avea grijă de el, aparatul va fi mult mai expus decât cel al unui adult. Deci, orientează-te către un aparat cu rezistență ridicată la șocuri, eventual unul cu carcasă metalică sau din materiale mai rezistente. Chiar și în acest caz este recomandat să protejezi dispozitivul cu husă și folie pentru ecran.

Dimensiune

Bineînțeles că el își va dori un telefon cu ecran cât mai mare, pentru că experiența utilizării este superioară, dar îi va fi greu să-l utilizeze, pentru că pur și simplu va fi prea mare pentru mâna lui. Așa că trebuie să acorzi atenție și acestui aspect și să alegi un model pe care să-l utilizeze cu ușurință.

Costuri

Chiar dacă alegi un model cu rezistență ridicată la șocuri, telefonul unui copil va avea oricum o durată de viață mai redusă.

Merge la joacă cu el, îl va scăpa pe jos mai des, îl poate expune la apă și, pe lângă toate acestea, îl va folosi cu mai puțină grijă decât tine. Din aceste motive, vei vedea că va fi necesar să-i înlocuiești telefonul mai des decât o faci pentru tine. Deci, sfatul nostru este să te orientezi către modele cu preț mediu.

Baterie rezistentă

Alege un telefon care are o baterie rezistentă, ca să eviți situațiile neplăcute în care constați că are telefonul închis. Copilul mai uită să pună telefonul la încărcat, dar dacă acesta are o baterie bună, câteva ore va sta deschis fără probleme.

În final, vârsta la care copilul poate să aibă un telefon mobil este importantă. De exemplu, Societatea Canadiană de Pediatrie face o serie de recomandări, pe care le poți regăsi în acest material.

Foto: Pexels

 

Citește-ne pe
Citește și:

Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Gestul incalificabil care este interzis de Sfânta Maria 2022. Aduce multă suferință celui care face asta pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului

Voldomir Zelenski, ieșire furtunoasă: 'Vladimir Putin se teme de moarte!' / 'Nu există un embargo total asupra aprovizionării cu energie'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

In aceasta seara, de la ora 20:00, in “Aripi frante”, Nefise, decizie dificila

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies