Cum să alegi cravata potrivită în funcţie de costum

Cravata reprezintă unul dintre accesoriile de bază ale bărbaţilor, fiind un element decorativ specific ţinutelor elegante ale acestora.

Un costum ales pentru ocazii speciale sau o ţinută office masculină sunt incomplete fără cele mai frumoase cravate pentru bărbaţi care să le completeze perfect. Din acest motiv, este esenţial să ştim cum să alegem cravata potrivită în funcţie de costum. Iată care sunt factorii care stau la baza unei decizii corecte în această etapă.

Cravata potrivită pentru costumul negru 

Nu există eveniment important la care să nu fie prezent celebrul costum negru din garderoba bărbaţilor. De cele mai multe ori, cămaşa albă face parte din ţinuta specifică acestor evenimente. Cum alegem însă cravata potrivită pentru o astfel de ţinută? 

Iată câteva idei practice pe care le puteţi considera în acest caz:

O cravată gri va completa perfect gama de culori ale ţinutei elegante alese pentru eveniment. În sezonul rece, puteţi opta pentru cravate pentru bărbaţi din lână, iar în sezonul cald, puteţi alege cele mai frumoase cravate din mătase naturală.

Dacă doriţi să aduceţi o pată de culoare clasicei ţinute alb-negru, puteţi opta pentru o cravată din mătase naturală colorată care vă va schimba complet imaginea. O astfel de cravată este potrivită şi în cazul unei ţinute care include un sacou negru şi o cămaşă în nuanţe deschise de albastru.

O cravată cu model în carouri nu se demodează niciodată. Atunci când optaţi pentru una confecţionată din mătase naturală şi în nuanţe contrastante cu ţinuta aleasă, veţi obţine rezultate de efect. 

Cravata perfectă pentru costumul gri

Dacă nu sunteţi adeptul unui costum negru purtat la evenimente, puteţi opta pentru varianta costumului gri care este elegant şi uşor de accesorizat. Griul se asortează cu orice nuanţă, devenind astfel o variantă câştigătoare de fiecare dată când rămâneţi fără idei cu privire la ţinuta potrivită pentru evenimentul la care urmează să participaţi. Costumul gri completat de o cămaşă albă poate fi accesorizat cu aproape orice cravată, mai puţin cele albe. 

Puteţi opta pentru cravate în nuanţe unitare, cu sau fără modele precum celebrele carouri, în culori mai mult sau mai puţin constrastante pentru a obţine efectele dorite cu ţinuta voastră. 

Este foarte important ca modelul de cravată ales să fie dintr-un material de foarte bună calitate precum mătasea naturală şi să se asorteze perfect atât cu sacoul de la costum cât şi cu modelul şi coloristica cămăşii alese. 

Cravata potrivită pentru costumul bleumarin 

În ultimii doi ani, costumele în nuanţe bleumarin au devenit vedetele serii la cele mai importante evenimente. Acestea se detaşează de ideea unei ţinute clasice pentru bărbaţi, rămânând însă elegante şi cu stil. 

Iată câteva idei practice pe care le puteţi considera în acest caz:

Nu optaţi pentru cravate pentru bărbaţi în nuanţe închise la culoare în cazul costumului bleumarin - o astfel de combinaţie nu este potrivită din punct de vedere cromatic.

Dacă alegeţi o cămaşă albă pentru sacoul bleumarin, puteţi opta pentru o cravată gri, care va echilibra foarte bine ţinuta.

Puteţi alege cravate cu modele deosebite şi în culori constrastante chiar şi atunci când purtaţi un costum bleumarin dacă modelele şi nuanţele acestor cravate se potrivesc atât cu sacoul cât şi cu modelul de cămaşă aleasă pentru acel eveniment. 

Un sacou bleumarin completat cu o cămaşă roz nu trebuie să fie asortat cu cravate pentru bărbaţi în nuanţe contrastante, o cravată gri fiind o alegere potrivită în acest caz, asigurând un echilibru cromatic corespunzător. 

În plus, materialul din care sunt confecţionate aceste cravate fac diferenţa, fiind recomandat să optaţi pentru cele mai bune materiale precum mătasea naturală pentru a conferi un plus de eleganţă şi stil ţinutei voastre. 

Cravata perfectă pentru un costum maro

Deşi costumul maro nu reprezintă cea mai populară opţiune în rândul ţinutelor elegante pentru bărbaţi, acesta a început să câştige teren în ultimii ani. Dacă aţi inclus un astfel de costum în garderoba voastră, trebuie să ştiţi şi ce cravate pentru bărbaţi se potrivesc în cazul acestor costume. 

Dacă asortaţi acest costum cu o cămaşă albă, puteţi opta pentru cravate bleumarin întrucât această culoare şi nuanţele de maro se evidenţiază reciproc.

Dacă optaţi pentru o cămaşă albastră la un costum maro, puteţi opta pentru cravate pentru bărbaţi în carouri maro cu inserţii albe, bleumarin cu inserţii albe sau chiar gri cu accente albe.

Atunci când alegeţi o cămaşă roz pentru costumul vostru maro, cravata gri rămâne cea mai bună opţiune pentru a nu încărca cromatic ţinuta mai mult decât este necesar. 

Dacă cravata gri nu este favorita voastră, puteţi opta în acest caz şi pentru un accesoriu în nuanţe de bleumarin închis scos în evidenţă de modele în culori deschise, contrastante.

Un costum bine ales trebuie accesorizat corespunzător pentru a vă asigura o imagine impecabilă la cele mai importante evenimente. Pentru aceasta, trebuie să alegeţi cravate pentru bărbaţi de cea mai bună calitate, din materiale foarte bune precum mătasea naturală şi care să se asorteze perfect cu nuanţa costumului şi a cămăşii. 

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate