Cum să alegeți cei mai buni ochelari de soare pentru a vă proteja ochii

,

Ochelarii de soare nu sunt un accesoriu opțional pe timp de vară, ci o rețetă esențială pentru sănătatea ochilor. Expunerea pe termen lung la soare fără o protecție adecvată poate crește riscul de boli oculare, inclusiv cataractă, creșteri pe ochi și cancer la ochi. Pe măsură ce începe vara, experții vă împărtășesc sfaturi esențiale pentru a cumpăra cei mai buni ochelari de soare de damă sau de bărbați, pentru a vă proteja ochii.

Protejarea ochilor de razele soarelui este esențială, iar o pereche de ochelari de soare de damă sau de bărbați reprezintă cea mai bună apărare. Știați că vă puteți arde corneea la soare? Sau că supraexpunerea la razele UV vă poate diminua vederea și poate provoca afecțiuni oculare precum cataracta și degenerescența maculară?

Alegeți ochelari de soare de damă sau de bărbați care blochează între 99% și 100% din radiațiile UVA și UVB.

Etichetele pot fi uneori confuze. Unele indică faptul că ochelarii de soare oferă 100% protecție împotriva radiațiilor UVA/UVB, altele oferă 100% protecție UV 400. Fiți siguri, ambele vor bloca 100% din radiațiile nocive ale soarelui.

Vă îndoiți de eticheta de protecție UV? Duceți-vă ochelarii de soare la un magazin de optică sau la cabinetul unui oftalmolog. Cei mai mulți au un aparat de măsurare a luminii UV care poate testa capacitatea  de blocare UV a unor ochelari de soare de damă sau  de bărbați.

Deși tendințele actuale se îndreaptă spre forme mai înguste, ochelarii de soare supradimensionați sunt încă la modă și oferă protecția de care ochii dumneavoastră au nevoie. În plus, aceștia vor proteja pielea delicată din jurul ochilor dumneavoastră.

Cumpărați supradimensionați. Cu cât ochelarii de soare au o acoperire mai mare, cu atât mai puține daune solare sunt provocate ochilor. Luați în considerare cumpărarea de ochelari de soare de damă sau de bărbați supradimensionați sau de ochelari de tip wraparound, care ajută la reducerea UV care intră în ochi din lateral.

Nu vă lăsați păcăliți de culoare. Deși lentilele închise la culoare pot arăta cool, acestea nu blochează mai multe raze UV.

Nu trebuie să treceți peste ochelarii de soare ieftini. Ochelarii de soare nu trebuie să coste foarte mulți bani pentru a oferi o protecție adecvată a ochilor. Perechile mai puțin costisitoare marcate ca fiind 100% blocante UV pot fi la fel de eficiente ca și opțiunile mai scumpe.

Nu uitați de copii. Copiii sunt la fel de sensibili la razele nocive ale soarelui ca și adulții. Inițiați-le de timpuriu obiceiuri sănătoase.

Luați în considerare lentilele polarizate. Polarizarea reduce strălucirea care vine de pe suprafețe reflectorizante, cum ar fi apa sau pavajul. Acest lucru nu oferă mai multă protecție împotriva soarelui, dar poate face ca activități precum condusul sau statul pe apă să fie mai sigure sau mai plăcute.

Chiar și expunerea pe termen scurt poate afecta ochii. Soarele care se reflectă în apă poate provoca o arsură solară dureroasă numită fotokeratită pe partea din față a ochiului. Aceasta provoacă roșeață, vedere încețoșată, sensibilitate la lumina puternică și, în cazuri rare, chiar pierderea temporară a vederii.

Gândiți-vă la ochelari de soare de damă sau de bărbați ca la o cremă de protecție solară pentru ochii dumneavoastră. Ochii dvs. au nevoie de protecție împotriva razelor ultraviolete dăunătoare ale soarelui, la fel ca și pielea. Asigurați-vă că ochii dvs. sunt protejați pe tot parcursul anului. Razele UV dăunătoare sunt prezente chiar și în zilele înorate.

Sunteți un fan al golfului? Vă place să vă plimbați cu barca? Aveți opțiuni! În funcție de activitățile pe care le faceți, puteți selecta culoarea lentilelor în mod corespunzător. O pereche de ochelari Ray Ban cu lentilă maro  este recomandată pentru golf, deoarece permite un contrast puternic și nu veți pierde din vedere mingea. Pe apă, o lentilă roșie sau roz accentuează contrastul dintre albastru și verde.

Lentilele polarizate filtrează lumina și ajută la reducerea strălucirii care radiază de pe apă sau de pe asfalt în zilele călduroase. Aceste lentile pot atenua oboseala ochilor și oferă o vedere mai clară.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ciobanul din Valahia ajuns domnitor al Ţării Româneşti. A dus o prigoană aprigă împotriva marilor dregători

Duminică, de la ora 11:30, o nouă ediție „Apel la consilier”, prezentată de Eva Pavel, la Kanal D. Ulcerul - cauze și simptome

Acuzaţii de spionaj: Guvernul din Sri Lanka a autorizat acostarea unei nave chineze

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Minivacanță de Sfânta Maria, august 2022. Câte zile libere primesc salariații cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies