Cum raspunde Victor Ponta la acuzatiile ca a fost ofiter acoperit al SIE

Premierul Victor Ponta a spus, marti dimineata, ca declaratiile lui Traian Basescu privind faptul ca a fost ofiter acoperit sunt ”numai minciuni”, seful Guvernului sustinand ca presedintele este ”extrem de tulburat si framantat si Romania nu mai trebuie sa depinda de tulburarile unei persoane”.

Marti dimineata, la Iasi, unde participa la slujba de Sfanta Parascheva, premierul Victor Ponta a avut prima reactie la declaratiile lui Traian Basescu, care a afirmat despre el ca a fost ofiter acoperit.

”De foarte multi ani vin la sarbatoarea Sfintei Parascheva alaturi de primarul municipiului, alaturi de oficialitatile locale si de mitropolitul Moldovei si ma bucur ca, spre deosebire de ceilalti ani, ne-a ajutat Dumnezeu si e soare. Si sper ca de acum incolo Romania sa arate mult mai bine si mai frumos. Am inteles ca aseara domnul presedinte Basescu si-a continuat atacurile nu doar la adresa mea, a tuturor candidatilor. Dupa zece ani in care am tot vazut si minciuni, si mizerii, si folosirea institutiilor statului de catre domnul Basescu pentru interesele sale personale, azi mai sunt 33 de zile din aceasta tragedie care a durat noua ani si 11 luni. Din punctul meu de vedere, orice va face si va spune domnul Basescu in aceste 33 de zile nu este decat un exemplu de ceea ce nu trebuie sa fac eu cand voi fi presedinte, ca daca domnia sa, nu stiu, a incalcat legea, eu nu m-am uitat, dar daca e o incalcare a legii cu siguranta vom cere sa fie sanctionat. Dar pana atunci in cele 33 de zile trebuie sa aratam cum putem noi sa fim altfel si cum putem ca Romania sa fie altfel, dupa acesti  9 ani si 11 luni de calomnii si mizerii de atacuri sub centura”, a declarat premierul.

El a spus ca la slujba de Sfanta Parascheva se va ruga si pentru seful statului, care ”este extrem de tulburat si framantat”.

”In rest, cu toata deschiderea va spun ca azi o sa ma rog si pentru domnul Basescu, care este extrem de tulburat, de framantat si cred ca Romania nu trebuie mai depinda de tulburarile si framantarile unei persoane. Spre deosebire de domnul Basescu, care doar spune, dar care de fapt nu respecta nimic din institutiile statului, eventual vrea sa le foloseasca impotriva adversarilor politici, eu cred ca exista in Romania institutii ale statului, justitie, care cu siguranta daca cineva a incalcat legea il va trage la raspundere”, a afirmat Ponta.

El a mai spus ca din 1995, cand a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile si si-a servit tara si va face acest lucru in continuare.

”In ce ma priveste va spun foarte clar si foarte sigur ca dupa ce am terminat Facultatea de Drept, in anul 1995, si pana azi sunt 20 de ani, de fiecare data am respectat legile tarii, mi-am servit tara ca magistrat, ca deputat, ca ministru si voi face la fel ca presedinte al Romaniei”, a spus Victor Ponta.

Intrebat daca este ceva adevarat din ceea ce a afirmat luni seara presedintele Basescu, premierul a afirmat: ”Nu, sunt numai minciuni”.

Intrebat, de asemenea, de ce s-a referit Traian Basescu la perioada 1997-2001, premierul a raspuns: "Nu stiu, asta trebuie sa-l intrebati pe dansul".

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in timp ce era procuror, fapt ce reprezinta "o ilegalitate constitutionala" si "o incompatibilitate", potrivit Constitutiei vechi.

Sursa: Mediafax.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate