Cum poți să recunoști ochelarii de soare de designeri falși

Author: Oana Picerea

Ochelarii de soare de designer nu doar că arată excelent și sunt stilați, ci îți oferă și un grad ridicat de protecție UV și confort vizual. Perechile falsificate vor arăta într-un mod similar cu originalul, însă calitatea va fi mult mai slabă. Iată cum să recunoști ramele fake.

Logo

Îți place stilul  Vogue ochelari de soare  și vrei să te asiguri că perechea aleasă de tine nu este falsă? Un prim detaliu care contează este logoul: în cazul acestui brand, ar trebui să fie pe lentila stângă, în partea de sus sau pe brațele ramei. Vezi care este fontul folosit și distanța dintre litere.

Informațiile de pe brațele ramei

Pe brațele ochelarilor vei găsi mai multe informații despre produs, cum ar fi codul modelului și dimensiunile. Verifică pe site-ul brandului sau în magazinele partenere dacă aceste detalii corespund: literele și cifrele trebuie să fie grupate la fel, dacă sunt încrustate sau aplicate ș.a.

Semnul CE

În cazul ochelarilor de soare Vogue, realizați de compania Luxottica, cu sediul în Italia, semnul CE trebuie să arate într-un anumit fel: literele sunt scrise cu spațiu.

În schimb, dacă acestea sunt aproape unite, perechea respectivă a fost fabricată în China. 

Citește și: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”

Cutie și broșură

Ochelarii de designer sunt comercializați, de cele mai multe ori, împreună cu o cutie, toc sau etui, lavetă de curățare și o broșură.

Pe ambalaj ar trebui să găsești o etichetă cu detalii despre produs și un cod de bare.

Toc sau etui

Ramele și lentilele ochelarilor de soare de la branduri de renume mondial sunt realizate din materiale de înaltă calitate și cu mare atenție la detalii. Aceleași principii se aplică pentru tocul, etuiul sau accesoriile primite. Trebuie să arate impecabil și să aibă logoul mărcii respective. 

Laveta de curățare a lentilelor

Așa cum am menționat anterior, ochelarii de soare de designer sunt comercializați împreună cu o lavetă de curățare. Aceasta trebuie să conțină, de asemenea, logoul brandului și să fie realizată dintr-un material de calitate. Dacă nu observi aceste detalii, s-ar putea ca ramele să fie contrafăcute. 

Culoare și finisaje

Pentru marile branduri de ochelari de soare, fiecare detaliu contează. Uită-te cu atenție la produs. În cazul în care culoarea nu este uniformă, apar zone decolorate, suprafața nu este finisată corespunzător și lentilele par dintr-un material slab, cel mai probabil, ai de-a face cu o pereche de designer falsă. 

Preț

Oferta pare prea bună să fie adevărată? Ar trebui să îți ridice mai multe semne de întrebare. Dacă vrei să achiziționezi ochelari de designer autentici la un preț avantajos, așteaptă campaniile de reducere de la magazine de optică de încredere

Zi de mare bucurie pentru Andreea Mantea. Fiul ei, David, a împlinit opt ani și a avut parte de o petrecere de neuitat

Ochelarii de soare contrafăcuți nu arată la fel de bine ca originalul, calitatea este una îndoielnică și perechea achiziționată se va degrada mult mai repede. În plus, materialul lentilelor și filtrele aplicate pe acestea au un grad redus de protecție UV și nu oferă confortul vizual așteptat.

Învață cum să deosebești ochelarii de soare falși de cei autentici și achiziționează produse doar din magazinele de optică, fizice sau online, cu renume. 

Sursă foto: freepik.com

 


Suzan din serialul Totul pentru familia mea și-a uluit fanii cu o apariție tulburătoare! Renumita actriță Ahu Yağtu părea transformată la nivelul fetei, dând impresia că a recurs recent la o nouă intervenție estetică, dar care a eșuat!