Cum poți să plătești parcarea în București începând cu 16 august 2022. Ce pățesc șoferii care nu achită noile tarife

,
 plata parcare Bucuresti 15 august 2022

Cât vor da cei din București pe parcare

[Sursa foto: unsplush]

Începând cu data de 16 august, șoferii vor trebui să plătească o taxă pentru parcare în București.


In articol:

UPDATE 15 AUGUST 2022: Primarul General, Nicușor Dan, a anunțat că noile modificări referitoare la parcările pe care le administrează Primăria Capitalei, așa numitele „parcări albastre”, nu vor intra în vigoare începând cu data de 15 august 2022, ci de marți, 16 august 2022.

Astfel, s-a produs o confuzie, urmând ca șoferii care încalcă legea să fie sancționați începând de marți.

Șoferii care nu plătesc taxa de parcare riscă amenzi de 200 de lei si blocarea roților, măsura având ca scop decongestionarea traficului în zona centrală.

„Precizez, ca să nu persiste confuzia, că singurele modificări începând de marți vizează „parcări albastre”. Nu vor exista modificări la „parcările albe”, parcări de reședință care țin de primăriile de sector și se supun altui regim, nici pentru locuri de parcare nemarcate (de exemplu parcările la marginea bordurii). Scopul Primăriei Generale e să decongestioneze traficul în zona centrală și să redea pietonilor cât mai multe dintre trotuare”, a anunța Nicușor Dan.

Știrea inițială: 

Cei care nu vor să achite tarifele pentru parcare, în funcție de zona în care își lasă mașina, riscă o amendă în valoare de 200 de lei pe zi sau chiar blocarea mașinii până momentul în care taxa este achitată.

Citeste si: Șoferii din București vor trebui să respecte noi reguli de parcare. Anunțul făcut de Nicuşor Dan: "Scopul este de a elibera zone foarte aglomerate"

Din 15 august, în București mașinile vor putea fi parcate doar pe locurile special amenajate

 plata parcare Bucuresti 15 august 2022

Care sunt zonele de parcare și care este tariful acestora

[Sursa foto: unsplush]

Parcarea va fi cu plată în intervalul orar 07:00-23:00, iar prețul pe care șoferii îl vor achita va fi diferit în funcție de zona în care automobilul este parcat.

Citeste si: Incendiu puternic de vegetaţie în parcul IOR din Capitală- Pompierii intervin de urgență

Există 3 astfel de zone în Capitală, zona 0, care este taxată cu 10 lei pe oră și este formată din străzile Piața CA Rosetti –Str. Tudor Arghezi – Str. Dr. Dimitrie G Gerota – Str. Jean Louis Calderon – Strada CA Rosetti – Bdul. Nicolae Bălcescu – Str. Ion Câmpineanu – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Str. Halelor – Piața Unirii – Bdul. Unirii – Bdul. Mircea Vodă – Str Matei Basarab – Bdul. Hristo Botev – Piața CA Rosetti.

Citeste si: Se schimbă tarifele pentru parcarea în Capitală, din 15 august! Se va plăti și 10 lei/oră! Amendă uriașă pentru cei care nu plătesc!

Zona 1, care este taxată cu 5 lei pe oră cuprinde străzile Piața Francofoniei – Calea 13 Septembrie – Sos. Panduri – Bdul. Geniului – Sos. Cotroceni – Splaiul Independenței – Bdul. Mihail Kogălniceanu – Str. Vasile Pârvan – Str. Berzei – Str. Gării de Nord – Piața Gării de Nord – Calea Griviței – Sos. Nicolae Titulescu – Bdul. Banul Manta – Bdul. Ion Mihalache – Str. Aviator Popișteanu –  Bdul. Expoziției – Str. Parcului – Str. Tipografilor – Sos. București_Ploiești – Bdul. Aerogării – Str. Nicolae G Caranfil – Bdul. Beijing – Bdul. Mircea Eliade – Calea Floreasca – Str. Polonă – Str. Mihai Eminescu – Str. Traian – Bdul Pache Protopopescu – Sos. Mihai Bravu – Str. Traian Popovici – Calea Dudești – Bdul. Octavian Goga – Str. Nerva Traian – Bdul. Gheorghe Șincai – Str. Lânăriei – Calea Șerban Vodă – Bdul. Mărășești – Piața Libertății – Str. Mitropolit Nifon – Piața Regina Maria – Bdul. Libertății – Piața Francofoniei

Nu în ultimul rând, zona 2, care este taxată cu 2,5 lei pe oră și cuprinde limita administrativă a Municipiului București.

Cum poți plăti taxa de parcare începand cu 15 august 2022

 plata parcare Bucuresti 15 august 2022

Care sunt modalitățile de plată a taxei de parcare

[Sursa foto: unsplush]

 Pentru șoferii ce nu își doresc să plătească în fiecare oră, există posibilitatea abonamentelor zilnice, săptămânale, lunare, anuale sau semestriale.

Există două aplicații pe care șoferii le pot descărca pentru a achita taxa de parcare, iar acestea sunt   Parking București” sau „AmParcat”.

Citeste si: Ce români primesc bani înapoi. Cererea trebuie completată în maximum 90 de zile

Un alt mod de a achita taxele de parcare este prin trimiterea unui  SMS la numărul 7458. Pentru plata prin SMS, trebuie să vă uitați pe panoul din zona în care ați parcat, întrucât există un cod specific P0000 fiecărui perimetru. În SMS întâi puneți codul parcării de pe panou, urmat de numărul de înmatriculare și numărul de ore.

Alternativa oamenilor care vor să plătească cash este de a achita taxa în toate parcajele gestionate de Compania Municipală Parking București S.A.Surse: b365.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Exclusiv! Denise Rifai trage un semnal de alarmă: "Am o mare problemă cu Herăstrăul. Sunt cele mai mari pericole să te prăbușești pe acolo"

Anunțul premierului Nicolae Ciucă: Două vești bune pentru întreprinderile autohtone

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Cine este și câți ani are Berkay Ateş, carismaticul actor care joacă rolul Aras în noul serial Infidelul, care va începe din 17 august, la Kanal D! Iată ce tragedie cumplită i-a...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies