Cum poate fi ales corect un ceas de mana?

,

Exista o gama variata de ceasuri Citizen disponibile pe piata si recomandate atat de specialisti, cat si de pasionatii de ceasuri. Acestea pot fi cumparate de pe site, urmand linkul, unde se vor gasi, de asemenea, si informatii despre ultimele inovatii aduse de acest brand in domeniul ceasurilor.

Ceasuri Citizen – cate tipuri de mecanisme exista si care sunt avantajele lor

Persoanele care nu se pricep foarte bine la ceasuri si pentru care notiunile cum ar fi cronometru sau cronograf nu sunt clare ar trebui sa se documenteze inainte de a cumpara ceasuri Citizen sau

orice alt tip de ceas. Exista mai multe avantaje si dezavantaje oferite de mecanismele ceasurilor si orice persoana pasionata de acest domeniu are, cu siguranta, un mecanism preferat.

Mecanismul ceasului se mai numeste si calibru si este cea mai importanta componenta a ceasului. De acesta depinde precizia si tot ce ofera ceasul legat de functionare si confort. Mecanismul reprezinta pentru ceas ceea ce este creierul pentru corpul uman. Sunt 3 tipuri de astfel de mecanisme din care utilizatorii pot alege:

mecanice de tip manual;
mecanice de tip cinetic;
cu quartz.

Ceasurile care au mecanism manual au un arc care actioneaza rotitele coroanei, pentru ca ceasul sa functioneze. Dupa ce arcul este intins, mecanismul incepe sa functioneze si continua pana in momentul in care arcul ajunge inapoi la locul sau. Un arc mai lung va avea o rezerva de putere mai mare si, implicit, perioada dintre doua opriri va fi mai indelungata.

Ceasurile manuale difera si este important ca un ceas de acest tip sa fie realizat cu maiestrie, altfel va crea un mare disconfort utilizatorului. Printre avantajele acestui mecanism se numara faptul ca nu necesita baterie, secundarul se misca fluent si pasionatii spun despre el ca are suflet, deoarece necesita zeci de ore de lucru si foarte multe cunostinte tehnice.

Cele doua dezavantaje importante sunt faptul ca necesita intoarcere periodica, iar ceasurile de acest tip nu sunt la fel de precise.

De asemenea, aceste modele sunt mai scumpe.

Ceasurile Citizen automate si cu quartz pot fi cumparate de pe site-ul Japora

Ceasurile automate sunt bine construite, insa coroana nu se roteste pentru a se obtine energia necesara functionarii. Pentru ca ceasul sa functioneze este necesara miscarea mainii, deci tot ceea ce trebuie sa faca utilizatorul este sa miste mana pe care poarta ceasul pentru ca acesta sa se mentina in functiune.

Acest ceas nu necesita baterii, nu trebuie intors periodic, miscarile secundarului sunt foarte fluente si este, de asemenea, un ceas pretios. Ceasurile automate au si unele dezavantaje: sunt mai scumpe, sunt imprecise si sunt mai sensibile decat cele manuale.

Ceasurile cu quartz sunt unele dintre cele mai populare modele, functioneaza cu baterie sau acumulatori reincarcabili, care transmit energia spre oscilatorul din cristal care vibreaza pentru a genera miscarea acelor. Aceste modele au un numar mic de componente in miscare si nu necesita foarte multa intretinere. Ofera o precizie mai mare in comparatie cu modelele anterioare.

Toate aceste modele prezentate pot fi cumparate la preturi foarte bune de la Japora, direct de pe site.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Gestul cutremurător făcut de Ionuț Cercel în memoria tatălui său. Petrică Cercel a lăsat o ultimă piesă înainte să treacă în neființă: ”Tatăl meu a simțit că Dumnezeu îl cheamă”

Mesaj pro-vaccinare de la Mitică Dragomir: 'Dar ăia care beau cola și mănâncă parizer știu ce conțin aceste produse? Așa gândește el, ce să-i faci lui Becali?'

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Anda Adam si Ruxi, replici taioase la “Bravo, ai stil! Celebrities”: “Ne simtit putin cam toate jignite, ca pari lipsita de modestie!”

Doctorul minune episodul 42 rezumat: In aceasta seara, de la ora 20:00, in serialul Doctorul minune, momente teribile pentru Ali!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies