Cum locuiesc vedetele de la Hollywood si cum sa-ti transformi locuinta intr-o casa ca in filme

Editor: Bogdan Mihai Author: B.M.
Actualizat: 24 sep 2020, 10:45

Pe langa faima, vedetele de la Hollywood au o multime de bani, cu care isi cumpara locuinte de milioane de dolari si angajeaza specialisti de top in design interior.

Oamenii care joaca in filme locuiesc in case ca in filme, insa de la fiecare dintre ele putem invata cateva lucruri utile legate de amenajarea propriei noastre locuinte.

Principiile de baza

1. Zugraveste peretii in culori calde

Culoarea dominanta din camera ne influenteaza gandurile si starile emotionale. Designerii de interior recomanda zugravirea peretilor in culori si nuante deschise, care ofera un sentiment de buna dispozitie si senzatia de spatiu.

Daca alegi o zugraveala alba, afla ca aceasta este destul de pretentioasa, iar orice pata va deveni vizibila cu usurinta. Poti opta, insa, pentru un crem deschis, bleu sau galben pal.

2. Acorda mobilierului o mare atentie

Designerii iti vor recomanda intotdeauna sa te limitezi la doar cateva piese de mobilier, pentru a evita senzatia de aglomerare sufocanta de obiecte. Alege piesele de mobilier in functie de dimensiunea sufrageriei.
Spre exemplu, pentru o sufragerie de mici dimensiuni, o canapea fara brate poate fi cea mai buna solutie si te ajuta sa economisesti cativa zeci de centimetri din spatiul locuibil. Daca spatiul este, insa, generos, lasa-ti imaginatia sa zburde. Tot ce trebuie sa faci este sa creezi un contrast intre culoarea peretilor si cea a canapelei. Din fericire, in mediul online gasesti o sumedenie de modele. Spre exemplu, la Staer poti compara online piesele de mobilier, atat vizual, cat si in functie de caracteristici.


3. Acorda atentie micilor accesorii

Renunta la draperiile clasice si la materialele opace si de culoare inchisa la ferestre, deoarece trebuie sa lasi lumina sa patrunda in camera. In plus, nu te limita la un singur corp de iluminat. Foloseste veioze, spoturi decorative si lampadare.

Ce le place vedetelor de la Hollywood

Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres adora culorile neutre, punctate pe alocuri cu accesorii de un rosu cald.
Fiecare obiect isi are locul sau, iar lumina patrunde in voie in locuinta pe care o face sa para si mai spatioasa decat este de fapt. Casa sa din Holmby Hills, SUA, costa aproape 40 de milioane de dolari si are o suprafata de peste 3.500 de metri patrati.

Ashton Kutcher

In locuinta lui Ashton Kutcher domina culoarea maro, atat la nivelul podelei, cat si a peretilor si chiar a mobilierului.
Accesoriile de culoare verde dau, insa, viata unor incaperi care ar fi creat, altfel, o senzatie apasatoare.

Julianne Moore

Actrita Juliane Moore, castigatoare a unui premiu Oscar, este pasionata de design interior, iar locuinta sa a fost fotografiata pentru publicatia Elle Decor. ”Iubesc Modernismul organic, nu acea stricta masinarie estetica”, a declarat actrita, a carei locuinta pare simpla, insa incredibil de frumoasa si primitoare.


Courtney Cox

Courtney Cox are cel putin un lucru in comun cu personajul Monica pe care il interpreteaza in serialul „Friends”: amandurora le plac locuintele in care toata lumea se simte ca acasa. „Caut obiecte care ofera personalitate camerei, accesorii care nu vor fi afectate de trecerea timpului si se vor potrivi mereu cu stilul meu aflat in continua schimbare”, a declarat actrita pentru Elle Decor.

Jessica Alba

Actrita si femeia de afaceri Jessica Alba adora design-ul interior oriental si mediteranean. „Am mers, recent, la Instanbul si mi-a placut modul in care aromele Orientului Mijlociu s-au amestecat cu cele mediteraneene. Design-ul este luxos si splendid, deoarece este natural si autentic, iar totul pare confectionat manual. Vreau ca locuinta mea sa arate astfel”, a declarat Jessica Alba pentru publicatia de lifestyle mydomaine.com.

Foto: Gage Skidmore/Creative Commons

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 


Robi, măcinat de gelozie! Concurentul a vrut să afle neapărat ce au vorbit Patrick și Virginia la camera roșie! Iată ce răspuns neașteptat a primit din partea fostei sale iubite!