Cum îți ușurează viața un aspirator robot și cât de eficient este?

Author: Oana Picerea

În ultimul timp, în tot mai multe locuințe, aspiratoarele clasice sunt înlocuite de cele robot, iar brandurile de electrocasnice țin pasul cu nevoile consumatorilor. Anul trecut, Karcher a lansat noua gamă de aspiratoare robot și s-a dovedit a fi un succes. Dacă ești pe cale să achiziționezi un nou aspirator și nu te-ai hotărât dacă să rămâi la varianta clasică sau să treci la un robot de curățenie, în acest articol vei găsi mai multe informații despre aspiratoarele robot care te vor ajuta să iei mai ușor o decizie.

Tu faci ce-ți place, iar robotul de curățenie face treaba în locul tău

Pentru o curățenie de întreținere, un aspirator robot este tot ce ai nevoie - te scutește de mult efort, iar tu ai mai mult timp liber la dispoziție. Singura grijă care îți mai rămâne este ca nu cumva să fi uitat să-l pornești sau să-l programezi, pentru a găsi curat când te întorci acasă. Iar dacă ai uitat, îl poți porni oricând chiar și de la distanță, prin intermediul aplicației. Îi faci setările, alegi ce camere vrei să curețe sau locurile pe care să nu le curețe și voilà! Aspiratorul robot deja și-a început treaba. Mai mult, poți urmări în timp real progresul său prin intermediul aplicației.

Cum funcționează un aspirator robot?

Aspiratoarele robot de la Karcher folosesc navigația cu laser de înaltă tehnologie LiDAR, pentru a scana și a crea o hartă precisă a locuinței. Datorită senzorilor inteligenți, acestea detectează și ocolesc obstacolele. Acest lucru înseamnă că odată pornit, robotul de curățenie știe exact ce are de făcut, fără a mai fi nevoie ca tu să intervii. Iar odată ce a terminat treaba sau când nivelul bateriei scade și nu își poate finaliza sarcinile, se întoarce singur la stația de încărcare. De asemenea, senzorii de cădere detectează diferențele de nivel, cum ar fi scările, și fac ca aspiratorul robot să se întoarcă, prevenind astfel căderea acestuia.

Aspiratoarele robot de la Karcher fac o treabă excelentă atât pe pardoselile dure, cât și pe mochetele și covoarele cu fire scurte, preluând murdăria uscată de zi cu zi și praful fin.

Modelul superior de aspirator robot cu spălare RCV 5 este dotat cu inteligență artificială pentru o navigare mai precisă, astfel detectând și ocolind chiar și obiectele mai joase, cum ar fi cablurile, șosetele sau încălțămintea. De asemenea, în modul de curățare uscată, funcția Auto-Boost se activează automat pe covoare, pentru a mări puterea de aspirare.

Aspispirator robot cu spălare sau mop robot?

Pe lângă funcția de aspirare umedă, cele două aspiratoare robot RCV 3 și RCV 5 de la Karcher au și funcție de ștergere umedă, având un rezervor pentru apă curată și unul pentru murdărie uscată. Acestea pot fi folosite doar pentru aspirare uscată, doar pentru ștergere umedă sau pot combina ambele opțiuni în modul de curățare mixtă. Însă funcția lor principală rămâne cea de aspirare uscată.

În schimb, dacă ești interesat mai mult de funcția de mop, există un al treilea aspirator robot în gama Karcher, și anume mopul robot RCF 3. Principala sa funcție este cea de ștergere umedă, iar ce îl face să fie special este tehnologia de curățare cu rolă, folosită la mopurile electrice. Mai exact, murdăria este preluată în timpul curățării umede și colectată în rezervorul pentru apă murdară. Da, are un sistem cu două rezervoare, unul pentru apă curată, iar celălalt pentru murdărie. Ce înseamnă asta? Că aspiratorul cu mop RCV 5 asigură în permanență curățarea cu apă curată.

Ce trebuie să ai în vedere când alegi un aspirator robot?

Dacă alegi să cureți podelele în mod inteligent, cu ajutorul unui robot de curățenie, trebuie să ai în vedere că acesta nu înlocuiește performanțele unui aspirator obișnuit, iar aici ne referim la puterea de aspirare. Dacă gradul de murdărie este unul ridicat și este nevoie de o curățare mai temeinică, un robot de curățenie nu va reuși să aspire sau să șteargă așa cum poate ți-ai dori. El este ideal pentru o curțare de întreținere și pentru un grad scăzut de murdărie – praf, firimituri, cantități mici de murdărie uscată, lichide uscate. Și mai trebuie să știi un lucru - după ce utilizezi un aspirator robot și îl lași să facă treaba în locul tău, nu mai există cale de întoarcere! Doar gândul că te întorci acasă după o zi lungă și știi că găsești curat îți oferă un sentiment de liniște.

 

 


Patrick a decis să o cheme pe Teodora în camera roșie, spre surprinderea Alexandrei. Teodora a pornit încrezătoare spre cameră și deloc uimită de alegerea lui Patrick.