Cum îți faci cont în spațiul virtual (SPV) fără să mergi la ANAF

,

Contul în spațiul virtual poate fi făcut de la distanță. ANAF a acceptat înregistrarea de acest fel, ceea ce îi ajută foarte mult pe românii care vor să obțină informațiile fiscale, fără să mai meargă la ANAF.


In articol:

Din cauza pandemiei de coronavirus, ANAF a luat decizia de a accepta înregistrarea de la distanță a românilor în Spațiul Privat Virtual (SPV). Serviciul ajută atât persoanele fizice, cât și pe cele juridice.

Prin acest cont se pot obține toate informațiile fiscale de care aveți nevoie, fără să mai faceți un drum până la ANAF. 

Spațiul Privat Virtual, un serviciu de mare ajutor românilor

Persoanele care vor să afle orice informație legată de situația fiscală pe care o au sau cele care vor să depună declarațiile fiscale la ANAF o pot face de acum de la distanță. Decizia a fost aprobată de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Cu ajutorul contului SPV, orice persoană fizică sau juridică va primi toate actele de care are nevoie, iar documentele vor avea aceeași putere juridică, ca și cele care până acum erau oferite doar la ghișeul de la sediul ANAF 

În acest fel, se va evita aglomerația de la ANAF, iar românii nu vor mai fi nevoiți să stea la cozi interminabile pentru a-și lămuri situațiile fiscale.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să solicitați înregistrarea pe bază de nume de utilizator și parolă . Dacă aveți cumva un certificat digital calificat, puteți cere mai ușor înregistrarea ca utilizator SPV. 

Înainte de a obține aprobarea de înregistrare, trebuie să parcurgeți câțiva pași. În primul rând, veți avea nevoie de unele documente emise de Ministerul Finanțelor Publice sau chiar de către ANAF. 

Contul SPV, documente necesare pentru înregistrare

Cei care doresc să beneficieze de avantajele contului SPV, trebuie să știe că nu este chiar așa de simplu. Contul nu se face la fel ca pe alte site-uri, ci veți avea nevoie de mai multe acte, care să dovedească faptul că nu aveți probleme fiscale. 

  • notificarea privind destinaţia sumei de 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii
  • notificare privind nedepunerea în termen a Declaraţiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii
  • notificare privind îndeplinirea condițiilor de rezidenţă potrivit prevederilor art. 7 şi art. 59 din Codul fiscal sau ale Convenţiei de evitare a dublei impuneri încheiate între România şi_____ de către persoana fizică sosită în România pentru o perioadă mai mare de 183 de zile 
  • notificare privind îndeplinirea condiţiilor de rezidenţă potrivit prevederilor art. 7 şi art. 59 din Codul fiscal sau ale Convenţiei de evitare a dublei impuneri încheiate între România şi_____ de către persoana fizică plecată din România pentru o perioadă mai mare de 183 de zile 
  • notificare privind nedepunerea în termen a declaraţiei de venit
  • notificare privind nedepunerea la termen a declaraţiei de impunere 

SPV este un serviciu gratuit, pe care îl puteți accesa de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală

 

Citește-ne pe
Citește și:

Rezultate Loto 6 din 49 joi, 25 martie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc Live Report uriaș la Joker!

Românii iau cu asalt Valea Prahovei în minicanța de Rusalii: cât costă un sejur

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Vești importante pentru elevi! ASTĂZI începe simularea examenului de Bacalaureat 2021 cu proba la limba română. Ce reguli trebuie să respecte elevii de clasele XII-XIII

Ce pericole va aduce valul trei de pandemie? Cei mai vulnerabili vor fi copiii și tinerii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies