Ingrediente – pentru 6 porții: 2 kg vinete, sare, piper, 3 cepe, 450 ml ulei.
Mod de preparare:
Vinetele se spală bine, se șterg cu un prosop curat și se pun la copt. După coacere, se curăță foarte bine de coajă și se lasă la scurs într-un vas din plastic sau lemn. Pentru a nu fi iuți sau amare, vinetele trebuie lăsate să se scurgă foarte bine, pana când nu mai iese picătură de apă din ele.
Citește si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Dpă ce s-au scurs bine, se toacă mărunt, mărunt, pe un tocător din lemn sau plastic, cu ajutorul unui satâr din lemn. Ceapa se mărunțește bine cu un cuțit (nu cu belnderul, pentru a nu lăsa apă) și se combină cu vinetele. Uleiul se toarnă peste vinete în fir subțire în timp ce amestecăm vinetele cu o lingură din lemn (același process ca la maioneză). La final se adaugă sare și piper după gust.
Poftă bună!