Sari la conținut

Cum faci friptura perfecta. Timpul de gatire ideal pentru orice tip de carne

Cum faci friptura perfecta. Timpul de gatire ideal pentru orice tip de carne

Secretul unei fripturi savuroase nu sta numai in asezonarea carnii.

Degeaba o aromatizam cu fel de fel de condimente excentrice si ii dam un gust deosebit daca nu o gatim corespunazator. Timpul de gatire si temperatura sunt vitale in prepararea optima a unei fripturi, indiferent de carnea pe care o alegem.

Va prezentam cateva indicatii de baza cu privire la cat si cum trebuie sa gatim diverse tipuri de carne.

  • Carne de vita

Coaste cu oase - Temperatura: 165 °C; Timp: intre 23-30 minute/kilogram

Coaste fara os – Temperatura: 165 °C; Timp: intre 39-43 min/kg

File de vita – Temperatura: 165 °C ; Timp: intre 20-22 min/kg

Muschi – Temperatura: 218 °C; Timp: intre 45-60 min/kg

  • Carne de miel

Pulpa cu os – Temperatura: 162 °C; Timp: intre 20-26 min/kg

Pulpa fara os - Temperatura: 162 °C; Timp: intre 20-26 min/kg

Coaste - Temperatura: 190 °C; Timp: intre 20-30 min/kg

  • Carne de pasare

Curcan intreg – Temperatura: 165 °C; Timp: 30 min/kg

Pui intreg – Temperatura: 190 °C; Timp: intre 20-30 min/kg

Cocos intreg – Temperatura: 190 °C; Timp: intre 20-30 min/kg

Gaina – Temperatura: 176 °C; Timp: intre 50-60 min/kg

Rata domestica, intreaga – Temperatura: 190 °C; Timp: 20 min/kg

Rata salbatica, intreaga – Temperatura: 176 °C; Timp: intre 18-20 min/kg

Gasca domestica sau salbatica, intreaga – Temperatura: 165 °C; Timp: intre 20-25 min/kg

Fazan intreg - Temperatura: 190 °C; Timp: 30 min/kg

Prepelita intreaga – Temperatura: 218 °C; Timp: 20 minute total

  • Carne de porc

Pulpa cu os, intreaga - Temperatura: 162 °C; Timp: intre 18-20 min/kg

Cotlet cu os - Temperatura: 163 °C; Timp: intre 20-25 minute/kg

Muschi - Temperatura: 218 °C; Timp: intre 20-30 min/kg

  • Carne de peste – Temperatura: 176 °C; 10 minute/2,5 cm

 

 

viewscnt
stirilekanald.ro
realitatea.net