Cum faci friptura perfecta. Timpul de gatire ideal pentru orice tip de carne

Secretul unei fripturi savuroase nu sta numai in asezonarea carnii.

Degeaba o aromatizam cu fel de fel de condimente excentrice si ii dam un gust deosebit daca nu o gatim corespunazator. Timpul de gatire si temperatura sunt vitale in prepararea optima a unei fripturi, indiferent de carnea pe care o alegem.

Va prezentam cateva indicatii de baza cu privire la cat si cum trebuie sa gatim diverse tipuri de carne.

  • Carne de vita

Coaste cu oase - Temperatura: 165 °C; Timp: intre 23-30 minute/kilogram

Coaste fara os – Temperatura: 165 °C; Timp: intre 39-43 min/kg

File de vita – Temperatura: 165 °C ; Timp: intre 20-22 min/kg

Muschi – Temperatura: 218 °C; Timp: intre 45-60 min/kg

  • Carne de miel

Pulpa cu os – Temperatura: 162 °C; Timp: intre 20-26 min/kg

Pulpa fara os - Temperatura: 162 °C; Timp: intre 20-26 min/kg

Coaste - Temperatura: 190 °C; Timp: intre 20-30 min/kg

  • Carne de pasare

Curcan intreg – Temperatura: 165 °C; Timp: 30 min/kg

Pui intreg – Temperatura: 190 °C; Timp: intre 20-30 min/kg

Cocos intreg – Temperatura: 190 °C; Timp: intre 20-30 min/kg

Gaina – Temperatura: 176 °C; Timp: intre 50-60 min/kg

Rata domestica, intreaga – Temperatura: 190 °C; Timp: 20 min/kg

Rata salbatica, intreaga – Temperatura: 176 °C; Timp: intre 18-20 min/kg

Gasca domestica sau salbatica, intreaga – Temperatura: 165 °C; Timp: intre 20-25 min/kg

Fazan intreg - Temperatura: 190 °C; Timp: 30 min/kg

Prepelita intreaga – Temperatura: 218 °C; Timp: 20 minute total

  • Carne de porc

Pulpa cu os, intreaga - Temperatura: 162 °C; Timp: intre 18-20 min/kg

Cotlet cu os - Temperatura: 163 °C; Timp: intre 20-25 minute/kg

Muschi - Temperatura: 218 °C; Timp: intre 20-30 min/kg

  • Carne de peste – Temperatura: 176 °C; 10 minute/2,5 cm

 

 

 

Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setări confidențialitate