Cum faci cumpărăturile corect pentru a economisi bani?

Author: Ana Filip
Actualizat: 11 oct 2022, 18:34

Ne îndreptăm cu pași rapizi către o criză financiară și în ultima perioadă prețul alimentelor a crescut în mod considerabil. Având în vedere aceste aspecte, probabil ai vrea să faci economie când mergi la cumpărături, dar totuși să reușești să cumperi tot ce ai nevoie. În cadrul acestui articol vom vorbi despre cum să faci corect cumpărăturile.

Foarte multe persoane au obiceiul să meargă la un supermarket, pentru că au nevoie de alimente

sau alte produse, să ia un coș de cumpărături și să pună în el tot ce îi atrage de pe rafturi. Aceasta este cea mai “dăunătoare” metodă pe care o poți aplica pentru buzunarul tău. De cele mai multe ori vei ajunge să cheltui cu mult peste ce ți-ai propus.

Acestea fiind spuse, primul pas și cel mai important pe care trebuie să îl faci este să ai o

listă clară de cumpărături. Stabilește de acasă produsele de care ai nevoie, scrie-le pe o listă și încearcă să te limitezi la acestea. Chiar și doar prin această metodă vei observa la finalul lunii că ai reușit să economisești sume importante de bani.

Produsele sunt în așa fel aranjate în supermarket încât să fie atrăgătoare pentru client și să îl determine să petreacă cât mai mult timp în magazin și să cumpere mai

mult. Este foarte ușor să pui în coș orice “îți face cu ochiul”, chiar dacă după aceea nu vei folosi acel aliment o lungă perioadă de timp sau chiar vei ajunge să îl arunci.

Un al doilea aspect ar fi să urmărești promoțiile pentru produsele pe care le folosești des sau în cantități mari. Toate supermarketurile și lanțurile de magazine au perioade în care oferă promoții pentru produsele de bază, atât alimentare, cât

și nealimentare. Cumpără mai mult zahăr, făină, hârtie igienică sau alte produse atunci când sunt la un preț redus.

Chiar dacă vei avea un pic de bătaie de cap și va trebui să urmărești promoțiile, vei reuși să economisești sume importante de bani. Toate marile magazine au aplicații pentru telefonul mobil sau oferă reviste cu promoțiile pentru săptămânile următoare. Fă cumpărăturile la timpul potrivit și bucură-te de un raport calitate/preț excepțional.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

Nu în ultimul rând, nu cheltui bani inutil pentru produsele la care plătești doar marca. În mod clar, în piața competitivă din zilele noastre, un preț crescut nu reprezintă garanția calității. În orice domeniu sau sector există o multitudine de produse foarte scumpe, la care plătești doar brandul, iar calitatea lasă de dorit.

Informează-te asupra calității produselor cumpărate, citește eticheta pentru a vedea ce conține și cumpără produsul de care ai nevoie. Este prea puțin important cine îl produce, atât timp cât îți oferă sau conține toate elementele pe care le cauți. De multe ori vei observa că un produs ieftin poate fi cel puțin la fel de bun precum unul scump, dar cumpărarea acestuia îți reduce considerabil cheltuielile.

Au început filmările pentru “Bravo, ai stil!” Cele zece concurente și-au făcut intrarea în noul platou, configurat special pentru cel de-al optulea sezon al emisiunii

Economisește bani la cumpărături urmând toate sfaturile pe care le-am expus în acest articol, iar la final de lună când vei trage linie vei rămâne uimit de sumele importante de bani salvate. La început se poate să îți fie mai dificil să faci acest proces, dar după ce îl repeți de câteva ori vă deveni o obișnuință.

În concluzie, atunci când te gândești să faci cumpărături într-un mod corect pentru a face economie nu înseamnă nicidecum să cumperi mai puțin sau să nu îți satisfaci nevoile și plăcerile. Cu doar un pic de atenție poți cumpăra cele mai bune produse la prețuri reduse. Economiile realizate le poți cheltui pentru alte plăceri sau nevoi din viața de zi cu zi.